Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή εξαρτημάτων των Galaxy Z Fold 4 και Z Flip 4

Galaxy Z Fold 4

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία των Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4, αφού όπως μεταδίδει το SamMobile, η Samsung έχει εκκινήσει τη μαζική παραγωγή των κύριων εξαρτημάτων των συσκευών.

Η Samsung υπολογίζει ότι θα κυκλοφορήσει 10 εκατομμύρια κομμάτια, αθροιστικά και για τα δύο κινητά, φέτος. Το Z Flip 4 αποτελεί μία compact συσκευή, που διαθέτει μία μικρή εξωτερική οθόνη για τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Για πιο εκτεταμένη χρήση της συσκευής, ανοίγει η οθόνη, που θα αποτελεί μία μεγάλη οθόνη κινητού (που ήταν 6,7 ιντσών στον προκάτοχό του).

Το Galaxy Z Fold 4 από την άλλη, έχει αρχικά μία κανονική οθόνη κινητού και όταν ανοίγει φτάνει να έχει οθόνη μεγέθους tablet. Στο Z Fold 3 η οθόνη είχε διαγώνιο 6,2 ιντσών και ανοίγοντας έφτανε τις 7,6 ίντσες. Σε σχέση με το Z Flip 4, το Fold είναι πιο κατάλληλο για αναπαραγωγή video ή για χρήση σχετικά με την εργασία κάποιου, ενώ το άλλο μοντέλο είναι πιο φιλικό από άποψης χώρου.

Πέρυσι, το πιο δημοφιλές εκ των δύο κινητών ήταν το Z Flip 3. Ως εκ τούτου, φέτος φαίνεται πως η παραγωγή του Z Flip 4 θα αποτελέσει το 70% της παραγωγής των foldable της Samsung. Αν πράγματι ισχύει ότι θα παραχθούν 10 εκατομμύρια κομμάτια, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που τα foldable κινητά θα αποτελέσουν το 1% των κινητών που θα φτάσουν στην αγορά παγκοσμίως. Φυσικά, έχουμε καιρό μπροστά μας έως ότου φτάσουν να έχουν ανταγωνιστικές τιμές.

Η Samsung έχει αποδεχθεί ότι θα έχει χαμηλότερο κέρδος από τα Galaxy Z Fold 4 και Z Flip 4, σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy S. Έτσι, σιγά σιγά θα καταφέρει να φτάσει τις τιμές σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα δύο νέα foldables της εταιρείας αναμένεται να αποκαλυφθούν τον Αύγουστο.