Η βιομηχανία των κινητών βασίζεται όλο και περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βιομηχανία των κινητών

Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στον ευρύτερο χώρο της βιομηχανίας, τα τελευταία χρόνια είναι η στροφή προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει τεράστιες απαιτήσεις σε ενέργεια-και συνεπώς ευθύνεται άμεσα για τεράστια ποσά ρύπανσης-οφείλει να γίνει πιο βιώσιμος, με τις προσπάθειες να εντείνονται την τελευταία δεκαετία. Φυσικά, η βιομηχανία των κινητών δε θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας, με την πρόοδο να είναι αισθητή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Σύμφωνα με μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του MWC στη Βαρκελώνη, η GSMA αναφέρει ότι το 24% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των κινητών προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το νούμερο είναι αρκετά ενθαρρυντικό αν αναλογιστούμε ότι το 2020 ήταν μόλις στο 14%. Σημαντική είναι επίσης η δέσμευση 62 παρόχων παγκοσμίως να μειώσουν τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες εκπομπές τους έως το 2030. Στόχος της GSMA, είναι έως το 2050 οι εκπομπές να έχουν εκμηδενιστεί, με την προσπάθεια αυτή να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, όπως αναφέρει το CNET.

Η προσπάθειες για να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον η βιομηχανία των κινητών περιλαμβάνουν τόσο τους παρόχους των δικτύων, όσο και τους κατασκευαστές συσκευών. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στην πρώτη περίπτωση κυρίως, όπου απαιτούνται μεγάλα ποσά ενέργειας ώστε οι ενεργοβόρες εγκαταστάσεις που υπάρχουν, να λειτουργούν αδιάκοπα. Στη δεύτερη περίπτωση, βλέπουμε τις εταιρείες να στρέφονται περισσότερο σε ανακυκλώσιμα υλικά.

Τέλος, ο επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος της GSMA, John Giusti, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στην πρόσβαση στις εν λόγω πηγές ενέργειας. Οι ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά για την ώρα, με τις κυβερνήσεις τώρα να καλούνται να κάνουν το κομμάτι τους, ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.