Το Teardown του iPhone SE 2022 αποκαλύπτει διαφορές με τον προκάτοχό του

iPhone SE

Στην εκδήλωση Peek Performance στις 8 Μαρτίου, η Apple παρουσίασε την τρίτη γενιά του iPhone SE, το πρώτο της σειράς που διαθέτει 5G αλλά είναι αισθητικά πανομοιότυπο με τον προκάτοχό του iPhone SE 2020. Χάρη στο teardown του iPhone SE 2022, μαθαίνουμε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που το διαφοροποιούν από την προηγούμενη γενιά.

Εσωτερικά, με την πρώτη ματιά, τα δύο smartphones φαίνονται να είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Το iPhone SE 2022 διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 2018 mAh, σε σύγκριση με τα 1821 mAh της προηγούμενης γενιάς. Με βάση την παρουσίαση της Apple, αυτό θα δικαιολογούσε τις δύο ώρες αναπαραγωγής βίντεο που υποσχέθηκε σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αξιολογεί επίσης τη δυνατότητα επισκευής του smartphone με βαθμολογία 5,5 στα 10, η οποία δεν είναι καθόλου ικανοποιητική: αν και το iPhone SE 2022 λαμβάνει καλή βαθμολογία (2 στα 2) για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και καλή βαθμολογία για την αντικατάσταση της οθόνης, δεν σημείωσε καλή βαθμολογία στις άλλες κατηγορίες, με το smartphone να συγκεντρώνει 1 στα 2 για την ευκολία αντικατάστασης της μπαταρίας και μόλις 0,5 στα 2 στις κατηγορίες “σχεδιασμός” για την ευκολία και το χρόνο επισκευής, “αντικατάσταση διαφόρων εξαρτημάτων” όπως η θύρα φόρτισης.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.