Το Sony Xperia 1 IV εμφανίστηκε στο Geekbench

Sony Xperia 1 IV

Η επόμενη ναυαρχίδα της Sony, το Xperia 1 IV, εμφανίστηκε στο Geekbench, αναφέρει το Sumaho Digest.

Σύμφωνα με την καταχώριση, το τηλέφωνο, το οποίο φέρει τον αριθμό μοντέλου XQ-CT54, έχει ένα τσιπ με το όνομα taro, το οποίο είναι η κωδική ονομασία για το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Προηγούμενες φήμες είχαν αναφέρει ότι η συσκευή θα μπορούσε να τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 1 Plus, αλλά η εμφάνιση στο Geekbench υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι βαθμολογίες, 1.204 για τη δοκιμή ενός πυρήνα και 3.352 για τη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων, βρίσκονται στο ίδιο εύρος με τα τηλέφωνα που τροφοδοτούνται με Snapdragon 8 Gen 1. Ο Gen 1 Plus αναμένεται να έχει χαμηλότερες ταχύτητες για την αποφυγή προβλημάτων υπερθέρμανσης, οπότε οι επιδόσεις δεν αναμένεται να αυξηθούν πολύ.

Η καταχώριση αναφέρει επίσης ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα μοντέλο με 12 GB RAM και το τηλέφωνο θα έρθει με Android 12. Το μεγαλύτερο μοντέλο φημολογείται ότι θα έχει 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Το XQ-CT54 είναι προφανώς το ευρωπαϊκό μοντέλο και δύο άλλα μοντέλα, το XQ-CT72 και το XQ-CQ72, είχαν εμφανιστεί στη βάση δεδομένων της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (EEC) τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το Xperia 1 IV θα λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του κατά 6 έως 20 τοις εκατό. Το Xperia 1 III είναι ήδη πιο ακριβό από τα περισσότερα άλλα κορυφαία τηλέφωνα, οπότε αξίζει να λάβουμε αυτή τη φήμη με επιφύλαξη.

Το Xperia 1 IV αναμένεται επίσης να διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών 120Hz και μπαταρία 5.000mAh, ενώ πιθανότατα θα διατηρήσει τον φυσικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Δεδομένου ότι το τηλέφωνο έχει πιστοποιηθεί και έχει επίσης εμφανιστεί στο Geekbench, μπορούμε να περιμένουμε σύντομα μια ανακοίνωση. Οι φήμες κάνουν λόγο για κυκλοφορία τον Μάιο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.