Το realme GT 2 Pro είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 1 στην Ευρώπη

realme GT 2 Pro

Συνεχίζοντας με τις ανακοινώσεις smartphone στο MWC 2022, ένας άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής σήμερα ήταν το realme GT 2 Pro, με το οποίο η κινεζική εταιρεία κάνει επιτέλους μια άμεση είσοδο στην high-end premium κατηγορία.

Το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση σχετικά με αυτά τα τηλέφωνα είναι αναμφίβολα ο σχεδιασμός τους. Τελικά, η Realme επέλεξε διαμόρφωση των καμερών μέσα σε μια λιγότερο εμφανή προεξοχή, στην επάνω πλευρά της πλάτης. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάστηκε και πάλι με τον σχεδιαστή Naoto Fukasawa για τη δημιουργία για τη δημιουργία ενός οικολογικά βιώσιμου σχεδιασμού.

Διαθέτει επίσης οθόνη Super Reality AMOLED 6,7 ιντσών με υψηλή ανάλυση και υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Πρόκειται για την πρώτη επίπεδη οθόνη AMOLED 2K στον κόσμο με τεχνολογία LTPO 2.0 με περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια pixel και 525 pixel ανά ίντσα. Επιπλέον, χάρη σε αυτή την τεχνολογία, η οθόνη προσαρμόζει αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης από 1 έως 120 Hz και είναι σε θέση να εξοικονομήσει 1,7 ώρες αντοχής της μπαταρίας. Επιπλέον, με τη λειτουργία GT 3.0, η στιγμιαία δειγματοληψία αφής μπορεί να αυξηθεί στα 1.000 Hz.

realme GT 2 Pro

Το realme GT 2 Pro διαθέτει τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1, με τεχνολογία επεξεργασίας 4nm και την πρώτη αρχιτεκτονική ARM v9 στον κόσμο, προσφέροντας βελτίωση των επιδόσεων κατά 30%. Επιπλέον, η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα απαγωγής θερμότητας στον κλάδο, με επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα 36,761 mm, 9 στρώσεων, ικανή να μειώσει τη θερμοκρασία έως και 3 βαθμούς.

Στον τομέα της φωτογραφίας, το realme GT 2 Pro διαθέτει τριπλή διάταξη κάμερας με κύριο αισθητήρα 50MP Sony IMX766 που προσθέτει λειτουργίες PDAF και OIS, microscope 40x και παρουσία του πρώτου Ultra Wide φακού 150° στον κόσμο. Ο IMX766 περιλαμβάνει οπτική σταθεροποίηση εικόνας για φωτογραφίες και ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας για βίντεο. Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας σημαίνει ότι ο ίδιος ο φακός κινείται φυσικά για να αντισταθμίσει τις κινήσεις του χεριού του χρήστη.

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το βασικό realme GT 2, διατηρώντας περιέργως έναν παρόμοιο σχεδιασμό και εξοπλισμό με το realme GT 2 Pro, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, της μνήμης RAM και της οθόνης AMOLED 120 HZ. Οι αλλαγές θα βρίσκονται κυρίως στο εσωτερικό, με την αλλαγή στον επεξεργαστή Snapdragon 888 5G και το σύστημα ψύξης Vapor Cooling Plus.

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το realme GT 2 Pro με Snapdragon 8 Gen 1 θα έχει αρχική τιμή στα 749 ευρώ και το realme GT 2, εξοπλισμένο με Snapdragon 888, θα κοστίζει 549 ευρώ.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.