Το OnePlus 10 Pro έσπασε στα δύο σε τεστ αντοχής

OnePlus 10 Pro

Το OnePlus 10 Pro δοκιμάστηκε σε ό,τι αφορά στην αντοχή του, από το γνωστό YouTuber Zack Nelson του JerryRigEverything και τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα και απογοητευτικά για τη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Το OnePlus 10 Pro υποβλήθηκε σε έντονες δοκιμές, με τη δοκιμή κάμψης να είναι αυτή που αποδείχθηκε μοιραία για τη συσκευή. Και αυτό διότι σχεδόν έσπασε στα δύο. Ο Nelson πίεση το γυαλί στο πίσω μέρος για να δοκιμάσει τη δομική ακεραιότητα του smartphone, αλλά αυτό έσπασε, κάνοντας έναν ήχο που δε θέλει κανένας να ακούσει από ένα κινητό. Στο πίσω μέρος ήταν εμφανείς πολλές ρωγμές, αλλά και στο αλουμινένιο πλαίσιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά από αυτό το κινητό ακόμα λειτουργούσε.

Στη συνέχεια, όμως, ο Nelson πίεσε το κινητό από την άλλη μεριά και εκεί ήταν που ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Κυριολεκτικά σχεδόν έσπασε στα δύο, αχρηστεύοντάς το εντελώς. Μελετώντας το εσωτερικό της συσκευής, διαπιστώνεται ότι η μπαταρία dual-cell των 5.000 mAh εκτείνεται σε όλο το μήκος της συσκευής. Το σπάσιμο προέκυψε πάνω από την μπαταρία και θεωρείται πιθανό η τοποθέτηση αυτής να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή.

Το OnePlus 10 Pro δεν έχει κυκλοφορήσει και σίγουρα το παραπάνω αποτέλεσμα δε θα κάνει καλό στην πορεία του. Η συσκευή έσπασε στα δύο μόλις με τη δύναμη των χεριών ενός ανθρώπου, οπότε σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα, αφού ακόμα και με απλή καθημερινή χρήση, μπορεί να δημιουργηθεί σημαντική βλάβη. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να καθίσετε κάπου έχοντας το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού. Αν μπορεί έως και να διαλυθεί από αυτό, τα πράγματα είναι δύσκολα.