Το iOS 16.4.1 θα έρθει αρκετά σύντομα

iOS 16.4.1

Έχει περάσει ακριβώς μία εβδομάδα από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.4 στις 28 Μαρτίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple είναι ήδη έτοιμη να κυκλοφορήσει άλλη μια ενημέρωση λογισμικού για iPhone και iPad τις επόμενες ημέρες. Και όχι, δεν πρόκειται για το iOS 16.5!

Σύμφωνα με αναφορές του Macrumors, αφού πήρε στα χέρια του μερικές γραμμές κώδικα από αξιόπιστες πηγές, το iOS 16.4.1 θα φτάσει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή την επόμενη εβδομάδα. Όπως κάθε “ενδιάμεση” ενημέρωση, το iOS 16.4.1 θα είναι μια μικρή ενημέρωση, που πιθανότατα θα οφείλεται περισσότερο στη σταθεροποίηση και τις διορθώσεις του λειτουργικού συστήματος παρά στην εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών.

Κατά πάσα πιθανότητα, το iOS 16.4.1 θα φέρει δύο σημαντικές διορθώσεις στο λογισμικό iOS 16.4. Η πρώτη αφορά ορισμένα προβλήματα που αντιμετώπισε περιορισμένος αριθμός χρηστών με το Wi-Fi του smartphone τους, τα οποία απαιτούσαν να αποσυνδέσουν τα δίκτυά τους και να επανασυνδεθούν σε αυτά μετά την ενημέρωση

Το δεύτερο σχετίζεται με την εφαρμογή Καιρός και εκδηλώνεται με το μπλοκάρισμα της φόρτωσης των δεδομένων της εφαρμογής σχετικά με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις θερμοκρασίες και άλλα μετεωρολογικά δεδομένα. Τις τελευταίες ώρες, πράγματι, η εφαρμογή ήταν εκτός λειτουργίας για όλους τους χρήστες του iOS, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να επιλύθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: μήπως η Apple εφάρμοζε κάποιες διορθώσεις από την πλευρά του διακομιστή εν αναμονή της άφιξης του iOS 16.4.1;

Είτε φτάσει το iOS 16.4.1 είτε όχι, πάντως, φαίνεται ότι και το iOS 16.5 βρίσκεται προ των πυλών: η πρώτη Developer Beta του λειτουργικού συστήματος ξεκίνησε μέσα σε λίγες ώρες από το iOS 16.4. Μια Public Beta, από την άλλη πλευρά, έφτασε ήδη από τις 31 Μαρτίου, δείχνοντας πώς οι εργασίες του γίγαντα πάνω στο νέο λογισμικό του iPhone προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.