Το Facebook καταναλώνει σκόπιμα την μπαταρία των smartphones

Facebook

Το γεγονός ότι η χρήση της εφαρμογής Facebook μπορεί να επιβαρύνει την αυτονομία των smartphone είναι μια καυτή συζήτηση που διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι είναι ο κύριος ένοχος για την αποφόρτιση των κινητών τηλεφώνων και άλλους να υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη. Ωστόσο, η πρώτη θέση επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον George Hayward, πρώην υπάλληλο του διάσημου κοινωνικού δικτύου, ο οποίος φέρεται να είχε πρόσβαση σε εσωτερικό έγγραφο που περιγράφει το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook φέρεται να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί μια διαδικασία γνωστή ως “negative testing”, η οποία επιτρέπει στο κοινωνικό δίκτυο να παρεμβαίνει εξ αποστάσεως στην κατανάλωση της εφαρμογής του, αυξάνοντάς την, προκειμένου να δοκιμάσει λειτουργίες χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης. Οι δοκιμές αφορούν πτυχές όπως η ταχύτητα εκτέλεσης της εφαρμογής και η φόρτωση των εικόνων.

Η εκτέλεση αυτών των δοκιμών προκαλεί υπερβολική κατανάλωση της εφαρμογής Facebook και μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογική εκφόρτιση του smartphone, το οποίο, ως αποτέλεσμα, μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να το χρησιμοποιήσει για αυτόν ακριβώς τον λόγο και, συνεπώς, να μην μπορεί να εκτελέσει δυνητικά σημαντικές εργασίες, όπως η πραγματοποίηση μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Έχοντας εκφράσει την αντίθεσή του στην προαναφερθείσα πρακτική, ο George Hayward απολύθηκε στη συνέχεια από το Facebook και κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας, την οποία, ωστόσο, αναγκάστηκε αργότερα να αποσύρει, καθώς το θέμα είχε καταστεί δικαστικά άκυρο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.