Το DXOMARK βαθμολόγησε το Xiaomi 12

Xiaomi 12

Μετά τη δοκιμή των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Xiaomi 12 Pro, το DXOMARK θέτει επίσης σε δοκιμασία το μικρό αδελφό του Xiaomi 12, κάνοντας λόγο για ένα μικρό βήμα προς τα πάνω σε σχέση με το περσινό Xiaomi Mi 11, τουλάχιστον όσον αφορά στη φωτογραφία.

Το γεγονός ότι το Xiaomi 12 ήταν ένα βήμα κάτω από τον μεγάλο του αδελφό (ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 131 πόντους) και δεν ήταν ένα κορυφαίο φωτογραφικό τηλέφωνο, ήταν ήδη γνωστό. Το smartphone διαθέτει τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 50 MP, όπως το 12 Pro αλλά ελαφρώς μικρότερο, που πλαισιώνεται από έναν αισθητήρα Ultrawide 13 MP και έναν αισθητήρα macro 5 MP.

Παρά τις διαφορές στο hardware στους αισθητήρες φωτογραφιών, το Xiaomi 12 προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες στην εγγραφή βίντεο με το μεγάλο του αδελφό: 8K στα 24 fps ή 4K στα 60 fps με υποστήριξη HDR10+.

Xiaomi 12

Στην τυπική δοκιμή του DXOMARK, το smartphone της Xiaomi συγκέντρωσε 123 βαθμούς, οι οποίοι προκύπτουν από 131 βαθμούς για την απόδοση των φωτογραφιών, 51 βαθμούς για τις δυνατότητες ζουμ και 95 βαθμούς για τις δυνατότητες βίντεο. Αυτή η βαθμολογία το υποβιβάζει στην 33η θέση της κατάταξης, ακριβώς κάτω από το Galaxy S22 της Samsung, τον άμεσο ανταγωνιστή μεταξύ των κορυφαίων compact, που συγκέντρωσε 126 βαθμούς.

Όσον αφορά στις φωτογραφικές επιδόσεις, το DXOMARK επιβραβεύει την καλή έκθεση και την ισορροπία λευκού σε γενικές γραμμές, αλλά επισημαίνει ορισμένα προβλήματα σε έντονο φως, με λήψεις που μπορεί να τείνουν προς το μπλε. Επαινεί επίσης την έκθεση, το χρώμα και την εστίαση τόσο της Ultrawide κάμερας όσο και του βίντεο, ενώ η σταθεροποίηση επίσης επαινείται.

Τα κακά σημεία, ωστόσο, εμφανίζονται κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού: οι νυχτερινές λήψεις εμφανίζονται υποεκτεθειμένες, με λίγο θόρυβο και λίγες λεπτομέρειες, κάτι που είναι κοινό χαρακτηριστικό και για τα βίντεο στις ίδιες συνθήκες. Το εφέ bokeh, το οποίο θολώνει αφύσικα το θέμα, δεν είναι επίσης εξαιρετικό.

Συνολικά, λοιπόν, το Xiaomi 12 δεν είναι ένα αξιοσημείωτο smartphone και δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να ανταγωνιστεί τις συσκευές της κορυφαίας premium κατηγορίας, αλλά μπορεί να σταθεί απέναντι σε άλλες κορυφαίες compact συσκευές.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.