Τέσσερις νέες συσκευές Pixel ετοιμάζει η Google

Google Pixel

Η βάση δεδομένων της πιστοποίησης FCC έδειξε ότι υπάρχουν τέσσερις συσκευές Pixel στα σκαριά από την Google, γεγονός που εγείρει κάποια ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας.

Η πρώτη συσκευή που περιμένουμε χρονικά είναι το Google Pixel 6a, το mid-range κινητό που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της Google I/O conference το Μάιο. Οι άλλες δύο συσκευές κατά πάσα πιθανότητα αναφέρονται στην επόμενη σειρά της εταιρείας, Pixel 7 και 7 Pro, που με βάση όσα είδαμε πέρυσι θα καταφθάσουν το Νοέμβριο. Έτσι, μένουμε με ένα μοντέλο για το οποίο δε γνωρίζουμε πολλά, πέρα από το ότι ετοιμάζεται.

Οι κωδικές ονομασίες που είδαμε στη βάση δεδομένων είχαν ως εξής: GX7AS, GB17, G1AZG και GB62Z. Σύμφωνα με το GoAndroid, και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν 5G, LTE, Wi-Fi 6E και Bluetooth. Η πρώτη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε για την άγνωστη συσκευή, είναι ότι πρόκειται για το Foldable κινητό που ετοιμάζει η εταιρεία, το οποίο φημολογείται πως θα καταφθάσει εντός του 2022.

Google Pixel

Φυσικά, αξίζει σημειώσουμε πως πριν κυκλοφορήσει η προηγούμενη σειρά της εταιρείας, αναμένονταν έξι συσκευές, με κωδικές ονομασίες  GLU0G, G9S9B, G8V0U, GF5KQ, GB7N6 και GR1YH. Τελικά είδαμε δύο κινητά, με το τρίτο να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή τη διαρροή, που είναι ωστόσο πιο μετριοπαθής από εκείνη που είδαμε πέρυσι.

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι οι φήμες πως η αμερικανική εταιρεία θα ανακοινώσει νωρίτερα τα Pixel 7 και 7 Pro φέτος, σε σύγκριση με το πώς έπραξε με τους προκατόχους τους. Αιτία αυτού ίσως είναι η διάθεση από πλευράς της να φέρει τις νέες της συσκευές πριν ή ταυτόχρονα με τα νέα iPhone. Ακόμα και έτσι, η ανακοίνωσή τους στα πλαίσια της I/O conference φαίνεται αβέβαιη, με το ενδεχόμενο απλά να έχουμε tease καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να μοιάζει επικρατέστερο.