Τέλος η υποστήριξη λογισμικού για τα Samsung Galaxy S9 και S9 Plus

Samsung Galaxy S9

Η υποστήριξη των Samsung Galaxy S9 και S9 Plus από άποψης λογισμικού ολοκληρώθηκε, με έναν κύκλο τεσσάρων ετών ενημερώσεων να φτάνει στο τέλος του για τις ναυαρχίδες του 2018.

Οι δύο συσκευές αφαιρέθηκαν από τη σελίδα των ενημερώσεων ασφαλείας της εταιρείας. Το πρώτο βήμα ήταν οι πιο αραιές ενημερώσεις (ανά τρίμηνο) και έπειτα από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου ακολουθήθηκε αυτό το πρόγραμμα, η υποστήριξη λαμβάνει τέλος.

Το security update του Μαρτίου του 2022, λοιπόν, ήταν το τελευταίο για τα Samsung Galaxy S9 και S9 Plus. Οι συσκευές μπορεί να μην ήταν μέρος του τετραετούς πλάνου ενημερώσεων της Samsung, αλλά εν τέλει έφτασαν να λαμβάνουν ενημερώσεις για μία γεμάτη τετραετία. Σχετικά με τις ενημερώσεις που έχουν να κάνουν με το Android, το One UI 2.5 που βασίζεται στο Android 10, ήταν το τελευταίο μεγάλο update που έλαβαν τα κινητά.

Πλέον, σειρά έχει η σειρά Samsung Galaxy S10, με τις συσκευές της να μπαίνουν σε πρόγραμμα ενημερώσεων ανά τρίμηνο, αντί για το μηνιαίο που ακολουθείται στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Επομένως, περίπου την ίδια περίοδο το 2023 αναμένεται να πάψουν και εκείνα τα κινητά να υποστηρίζονται σε ό,τι έχει να κάνει με το λογισμικό τους και τα security updates.