Τέλος η έκδοση “Plus” από τις μελλοντικές σειρές Galaxy S;

Galaxy S

Η αποκάλυψη της σειράς Galaxy S23 από τη Samsung απέχει μόλις μερικές εβδομάδες και πλέον πολλές φήμες ήδη επικεντρώνονται στις επόμενες ναυαρχίδες που θα φέρει στην αγορά η εταιρεία. Μία από αυτές αναφέρει ότι το Galaxy S23+ θα είναι η τελευταία συσκευή “Plus” που θα δούμε.

Το έγκυρο κορεατικό μέσο, The Elec, λοιπόν, αναφέρει ότι δε θα υπάρξει Galaxy S24+, με τα έως τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι θα κυκλοφορούν δύο μοντέλα στο εξής. Τα λεγόμενα του κορεατικού μέσου κοινοποίησε και ο γνωστός leaker, IceUniverse, μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις του S22+ αποτελούν μόλις το 17% των συνολικών πωλήσεων της σειράς Galaxy S22. Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω, θα δούμε ότι και το S21+ είχε απογοητεύσει με τις πωλήσεις του, ενώ το τελευταίο μοντέλο “Plus” που είχε εμπορική επιτυχία ήταν το S20+.

Η κατώτερη του αναμενομένου πορεία των μεσαίων μοντέλων των τελευταίων σειρών Galaxy S έχει εξήγηση. Αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι δεν προσέφεραν κάτι ουσιαστικό σε σύγκριση με το αισθητά πιο οικονομικό απλό μοντέλο που προσφέρει κάθε σειρά. Στην περίπτωση του S20+ που πράγματι υπήρχαν λόγοι να το προτιμήσει κάποιος, αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις. Επομένως, αν η Samsung δεν έχει τη διάθεση ή τις κατάλληλες ιδέες για να διαφοροποιήσει τα επόμενα μοντέλα “Plus”, η λογική κίνηση είναι να τα καταργήσει.