Τα iPhone 15 θα έχουν punch-hole αντί για notch

iPhone 14 Pro

Η Apple φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει το notch, με τη σειρά iPhone 15 να εξοπλίζεται με punch-hole. Μπορεί να είναι νωρίς για μια τέτοια πρόβλεψη, αλλά ο διακεκριμένος αναλυτής, Ross Young, υποστηρίζει ότι αυτή είναι η πρόθεση της εταιρείας.

Ο Young αναφέρει ότι όπως οι πρόσφατες σειράς iPhone 12 και 13, έτσι και οι επόμενες δύο, θα αποτελούντα από τέσσερα μοντέλα. Η σημαντικότερη πληροφορία, βέβαια, είναι ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 θα έχουν σχεδιασμό punch-hole. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η αύξηση της αναλογίας της οθόνης προς το σώμα των συσκευών. Η Apple λέγεται ότι θα χρησιμοποιήσει “Titanium alloy chassis”, στα iPhone 14 Pro και Pro Max, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν θα κάνει το ίδιο και με τα μοντέλα της επόμενης σειράς.

Η μετάβαση στο punch-hole συνεπάγεται ότι έως τότε η Apple θα έχει βρει τρόπο να τοποθετήσει το FaceID κάτω από την οθόνη. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στο χαρακτηριστικό αυτό, αλλά δε θα το έχει έτοιμο για τις συσκευές του 2022. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει αφήσει στην άκρη την ανάπτυξη του TouchID κάτω από την οθόνη, για να επικεντρωθεί στο FaceID.

Αν τελικά καταφέρει να τα έχει όλα έτοιμα για τη μετάβαση, η Apple θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από την παραγωγή των συσκευών. Ωστόσο, το αν θα δούμε το νέο FaceID στα iPhone 15 αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό και η αλήθεια είναι ότι θα θεωρηθεί έκπληξη η παρουσία του, με τα σημερινά δεδομένα. Η πρόβλεψη είναι αρκετά μακροπρόθεσμη. Το ιστορικό του Ross Young να της δίνει πόντους μεν, αλλά μια επιφύλαξη να πρέπει να υπάρχει από τη μεριά μας.