Τα Google Pixel 6 σπάνε τα ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας

Google Pixel 6

Μπορεί οι συσκευές της σειράς Google Pixel 6 να έχουν βρεθεί αρκετές φορές στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους, αλλά από άποψης πωλήσεων, τα πηγαίνει εξαιρετικά. Σύμφωνα με επίσημη αναφορά της εταιρείας σχετικά με τα οικονομικά της, τα smartphones έχουν κατορθώσει να σπάσουν τα ρεκόρ της Google σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, οι συσκευές Pixel 6 έχουν θέσει νέα ρεκόρ πωλήσεων για ένα τρίμηνο. Ο ίδιος απέδωσε μέρος της επιτυχίας τους στα εργαλεία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο που διαθέτουν. Πέρα από αυτό δε γνωρίζουμε πολλά, ωστόσο, αφού η Google δε μας έκανε γνωστά νούμερα σχετικά με τις πωλήσεις των συσκευών της σειράς Pixel 6.

Η εταιρεία κατηγοριοποιεί όλα όσα παράγει στις υπηρεσίες της, είτε πρόκειται για hardware είναι για software. Η άνοδος που σημείωσε συνολικά είναι σημαντική, αφού τα έσοδα της φτάνουν τα 69 δις δολάρια, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021. Στο αντίστοιχο διάστημα του 2020, η εταιρεία είδε έσοδα ύψους 52,8 δις δολαρίων να μπαίνουν στα ταμεία της. Τα κέρδη της στα διαστήματα αυτά ανέρχονται στα 26 δις και 19 δις δολάρια, αντίστοιχα.

Καθότι η νέα σειρά της εταιρείας με smartphones κυκλοφόρησε μεταξύ του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, είναι σαφές ότι οι πωλήσεις τους έπαιξαν ρόλο στο να διαμορφωθούν τα ποσά που προαναφέραμε. Ακόμα και έτσι, το Pixel 6 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με βεβαιότητα ως το κορυφαίο σε πωλήσεις κινητό Pixel, αφού πρώτα από όλα δεν κυκλοφορεί παρά μερικούς μήνες και δεύτερον δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές ακόμα. Φαίνεται, βέβαια, πως είναι σε θέση να φτάσει στο σημείο να είναι το κορυφαίο.