Τα φθηνά μοντέλα iPhone 14 ίσως έρθουν χωρίς νέο επεξεργαστή

iPhone 14

Η Apple κάθε Φθινόπωρο κυκλοφορεί μια νέα σειρά κινητών και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος, με τα iPhone 14 να έρχονται ως συνήθως και να απαρτίζονται από τέσσερα μοντέλα, όπως κάνει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο τα κινητά καταφθάνουν με νέους επεξεργαστές, αλλά φέτος τα πράγματα ίσως διαφοροποιηθούν λίγο.

Σύμφωνα με όσα λέει ο έγκυρος Ming-Chi Kuo, είναι πιθανό τα δύο φθηνότερα μοντέλα της επόμενης σειράς να είναι εξοπλισμένα με τον A15 Bionic, όπως και οι συσκευές της σειράς iPhone 13, με το νέο επεξεργαστή της εταιρεία να κοσμεί μόνο το “Pro” μοντέλα της νέας σειράς. Φυσικά, αν πράγματι ισχύσει κάτι τέτοιο, δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα απογοητευθούν και όχι άδικα ενδεχομένως.

Εδώ, βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε κάτι. Είναι εξαιρετικά πιθανό να μην είναι εμφανής καμία διαφορά, τουλάχιστον σε καθημερινές λειτουργίες, καθότι ο A15 Bionic είναι ένας πανίσχυρος επεξεργαστής. Δεν είναι βέβαιο τι θα μπορούσε να οδηγήσει την Apple σε μια τέτοια απόφαση. Ένα ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι οι ελλείψεις σε chip που επικρατούν εδώ και μήνες και έχουν επηρεάσει όλες τις εταιρείες. Ακόμα, το να θέλει η εταιρεία να προωθήσει περισσότερο τα “Pro” μοντέλα, φαντάζει εξίσου πιθανό.

Πέρα από αυτή τη φήμη, λέγεται ότι η Apple θα καταργήσει και το μοντέλο “Mini”, με το απλό μοντέλο να είναι και το πιο φθηνό. Πιθανώς η σειρά να απαρτίζεται, λοιπόν, από τα iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Αν πράγματι γίνει κάτι τέτοιο, διαφοροποιείται το τοπίο, αλλά είναι ακόμα νωρίς να αναλύσουμε κάτι τέτοιο. Αν, πάντως, προβεί σε μια τέτοια κίνηση η Apple, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε και τα κίνητρά της.