Στρέφεται στη MediaTek για τις επόμενες ναυαρχίδες της η Samsung;

Samsung MediaTek

Η Samsung δεν έχει συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν με τη MediaTek για τις ναυαρχίδες της. Ωστόσο, με τα παρόντα δεδομένα αυτό το σενάριο μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ, μια και η κορεατική εταιρεία ήδη χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τους επεξεργαστές της εταιρείας από την Taiwan στις budget συσκευές της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessKorea, στη Samsung υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί ένας άγνωστος για την ώρα επεξεργαστής της MediaTek για το Galaxy S22 FE, καθώς και για μερικά κινητά της σειράς Galaxy S23. Λέγεται ότι στην ασιατική αγορά, οι επεξεργαστές της MediaTek θα εξοπλίσουν τα μισά Galaxy S22 FE, όπως και τα Galaxy S23.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα μειωθεί η χρήση των Exynos, των Snapdragon ή αν απλά θα έχουμε τρεις διαφορετικές εκδόσεις των συσκευών. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για υποχώρηση των Exynos σε κάποιες αγορές, με τους επεξεργαστές της Qualcomm να μη φαίνεται να επηρεάζονται. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι αυτή δε θα αποτελέσει την πρώτη φορά που η Samsung χρησιμοποιεί περισσότερα από τρία διαφορετικά μοντέλα για τις ναυαρχίδες της. Το 2011, η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει Exynos, Qualcomm και Texas Instruments για το Galaxy S2.

Κάποιες φήμες κάνουν λόγο για χρήση του Dimensity 9000 στα Galaxy S22 FE. Φυσικά, αν πράγματι κάνει το βήμα αυτό η Samsung, στα Galaxy S23 κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε μία νέα ναυαρχίδα από τη MediaTek.