Στην επιφάνεια χαρακτηριστικά και render του Vivo X Fold

Vivo X Fold

Το Vivo X Fold πλησιάζει και φαίνεται έτοιμο να ανταγωνιστεί το Galaxy Z Fold 3 της Samsung, που έως τώρα αποτελούσε ίσως το κορυφαίο foldable της αγοράς. Ένα κομμάτι στο οποίο φαίνεται να υστερεί σε ένα βαθμό, όμως, είναι η κάμερα, τομέας στον οποίο η συσκευή της Vivo αναμένεται αρκετά δυνατή.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Digital Chat Station στο Weibo, η κάμερα του Vivo X Fold θα είναι εντυπωσιακή. Ο κύριος αισθητήρας θα είναι στα 50 MP με μέγεθος 1/1,5, ενώ θα συνοδεύεται από έναν ultrawide αισθητήρα 48 MP, έναν telephoto 2x στα 12 MP και έναν periscope 5x των 8 MP. Με άλλα λόγια, το foldable της κινεζικής εταιρείας διαθέτει hardware επιπέδου ναυαρχίδας σε ό,τι αφορά στην κάμερα. Δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει η τεχνολογία σταθεροποίησης micro-gimbal.

Η οθόνη του θα είναι 8 ιντσών, LTPO QHD+ OLED, με ultra-thin glass για την προστασία και ultrasonic αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Η συσκευή θα υποστηρίζει 66 W ενσύρματης και 50 W ασύρματης φόρτισης. Εκτός αυτών, η εταιρεία επιβεβαίωσε την παρουσία του Snapdragon 8 Gen 1.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του κινητού, έχουμε και render που μας δείχνουν το σχεδιασμό του. Αυτός θυμίζει αρκετά τη σειρά Galaxy Z Fold. Και οι δύο οθόνες έχουν punch-hole, ενώ στο πίσω μέρος φαίνονται οι τέσσερις αισθητήρες για τους οποίου έκανε λόγο ο tipster. Εμφανής είναι και η παρουσία του αισθητήρα periscope, χάρη στον οποίο αναμένεται η συσκευή να έχει καλύτερες επιδόσεις σε μακρινές λήψεις, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της.

Το Vivo X Fold θα κυκλοφορήσει στην Κίνα στις 11 Απριλίου. Τα σχέδια της εταιρείας για κυκλοφορία στον υπόλοιπό κόσμο δεν είναι γνωστά ακόμα, αλλά φαίνεται βέβαιο πως θα δούμε τη συσκευή και σε άλλες αγορές.