Διακόπηκε η παραγωγή οθονών OLED από την BOE για τα iPhone 13

BOE iPhone 13

Η παραγωγή οθονών OLED για τα iPhone 13 από την ΒΟΕ έχει διακοπεί από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με αναφορά του κορεατικού πρακτορείο ειδήσεων, The Elec.

Όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα, ο σχεδιασμός του πλάτους του κυκλώματος διαφοροποιήθηκε χωρίς την άδεια της Apple, με αποτέλεσμα η αμερικανική εταιρεία να αποφασίσει να διακόψει την παραγωγή. Η πτώση της παραγωγή οθονών OLED από την BOE ξεκίνησε με μία έλλειψη του display driver IC, τον οποίο η κινεζική εταιρεία προμηθεύεται από την LX Semicon, μία νοτιοκορεάτικη εταιρεία ημιαγωγών που προμηθεύει και την LG Display.

Ωστόσο, η πιο σημαντική αιτία ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε. Η εταιρεία άλλαξε μονομερώς το “thin-film transistor”, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική αρχιτεκτονική του κινητού.

Η αναφορά προσθέτει κάτι αρκετά σημαντικό, ωστόσο. Το ζήτημα αυτό δύσκολα θα οδηγήσει σε διακοπή της συμφωνίας συνεργασίας των δύο εταιρειών. Θεωρείται ότι η Apple επιθυμεί να έχει διαφορετικούς προμηθευτές, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τις Samsung και LG και να βελτιώσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις.

Η BOE από την πλευρά της, αναμένεται να κατασκευάσει οθόνες για τα επερχόμενα iPhone 14, καθώς το εργοστάσιό της στη Σετσουάν εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό παραγωγής.