Οι σειρές Galaxy A και M θα έχουν μπαταρίες LG

Galaxy A

Σύμφωνα με το κορεατικό μέσο The Elec, είναι πολύ πιθανό η Samsung να στραφεί στην LG για τις μπαταρίες των σειρών Galaxy A και Galaxy M. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν εκ νέου στο κομμάτι αυτό, μετά από κάποιες συσκευές Galaxy S και Note που είχαν μπαταρίες της κορεατικής εταιρείας.

Με βάση όσα λέει η αναφορά, η Samsung ψάχνει τρόπους να διαφοροποιήσει τις προμήθειές της για τα εξαρτήματα κάποιων κινητών και παράλληλα να ελαττώσει τα κόστη της όσο περισσότερο γίνεται. Έως τώρα η εταιρεία προμηθευόταν μπαταρίες από την κινεζική Amperex Technology Limited και τη Navitasis για τις σειρές Galaxy A και Galaxy M. Ωστόσο, εξαιτίας των πρόσφατων lockdown που σημειώθηκαν στην Κίνα λόγω του COVID-19, άλλαξαν τα σχέδια από ό,τι φαίνεται.

Ως εκ τούτου, η Samsung κινείται ώστε να επεκτείνει τη σχέση της με την LG σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες. Οι παραγγελίες που θα κατατεθούν φαίνεται πως θα ικανοποιηθούν από το εργοστάσιο της LG Energy Soloutions στη Nanjing και θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο ITM Semiconductor στο Βιετνάμ. Εκεί, θα ετοιμαστούν για παράδοση στο εργοστάσιο κινητών της Samsung.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που περιέχεται στην αναφορά είναι ότι η ITM Semiconductor έκανε μία πολύ ανταγωνιστική πρόταση, η οποία αποτέλεσε κινητήριο μοχλό της συμφωνίας. Αυτό μας δείχνει ότι η Samsung δεν επέλεξε την LG απαραίτητα για τα Galaxy A και Galaxy M, αλλά περισσότερο της προέκυψε.