Η Samsung θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής οθονών OLED για ένα από τα iPhone 14

Samsung OLED iPhone 14

Η Apple προμηθεύεται οθόνες OLED από τη Samsung από το 2017, με τον αμερικανικό κολοσσό να φαίνεται να δείχνει την πρόθεση να ελαττώσει την εξάρτησή του από την κορεατική εταιρεία. Φαίνεται πως μόνο ένα από τα κινητά της σειράς iPhone 14 θα διαθέτει οθόνη που θα προέρχεται από εκεί.

Για την εξέλιξη αυτή μας ενημερώνει ο γνωστός και έγκυρος insider της βιομηχανίας των κινητών, Ross Young. Όπως αναφέρει, μπορεί έως τώρα η τεράστια εταιρεία από την Κορέα να κατείχε ηγεμονική θέση ως τώρα στη βιομηχανία σε ό,τι στην παραγωγή οθονών, αλλά οι υπόλοιποι κατασκευαστές φαίνεται πως πλησιάζουν. Η εταιρεία ως τώρα ήταν ο μοναδικός προμηθευτής οθονών OLED τεχνολογίας LTPO και TFT για τα iPhone 13 Max και iPhone 13 Pro Max, με τις LG και BOE να αναλαμβάνουν τα iPhone 13 και iPhone 13 mini.

Στη φετινή σειρά της Apple αυτό θα αλλάξει, με τη Samsung να αναλαμβάνει αποκλειστικά το iPhone 14 Pro, με το Pro Max να είναι μοιρασμένο μεταξύ της ίδιας και της LG. Εκτός αυτού, το 20 με 25% των οθονών του απλού μοντέλου της σειράς θα ανατεθούν στην BOE, με τις υπόλοιπες να μοιράζονται, όπως και στο πιο premium μοντέλο.

Η Apple θα αναθέσει στην LG την παραγωγή οθονών μόνο για ένα Pro μοντέλο, με την απουσία εμπειρίας της εταιρείας σε LTPO panel, καθώς και τη χαμηλότερη δυνατότητα παραγωγής να είναι μάλλον οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση. Τα panel αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη χρήση του εναλλασσόμενου ρυθμού ανανέωσης, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον τα απλά μοντέλα θα είναι στα 60 Hz.