Η Samsung αποκάλυψε το UFS 4.0 flash storage

Samsung UFS 4.0

Η Samsung αποκάλυψε την πιο πρόσφατη έκδοση της τεχνολογίας αποθηκευτικού χώρου, UFS 4.0, η οποία αναμένεται να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την έκδοση 3.1 που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Μπορεί η τεχνολογία UFS 3.1 να αποδίδει εξαιρετικά, αλλά η εταιρεία υπόσχεται διπλάσιες επιδόσεις με τη νέα της προσθήκη στον τομέα της μνήμης. Σύμφωνα με όσα μας λέει, η έκδοση 4.0 φτάνει τα 23,2 Gbps ανά lane. Έτσι, η νέα τεχνολογία καθίσταται ιδανική για κινητά 5G, δεδομένης της ταχύτητας λήψης που μπορεί να προσφέρει το δίκτυο. Εκτός αυτού, η νέα μνήμη θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR και VR).

Ένα επιπλέον όφελος που φέρνει η τεχνολογία UFS 4.0, είναι η οικονομία ενέργειας. Η ταχύτητα ανάγνωσης φτάνει τα 6 MB/s ανά mA (miliampere). Σύμφωνα με τον κορεατικό κολοσσό, η τεχνολογία είναι κατά 46% πιο οικονομική από την προηγούμενη έκδοση, γεγονός που σημαίνει ότι παρά το άλμα στις επιδόσεις, οι χρήστες θα παρατηρήσουν και καλύτερη διάρκεια στην μπαταρία.

Και παρότι έχει φέρει βελτιώσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επιδόσεις, η Samsung έχει κατορθώσει να πετύχει και μεγαλύτερη οικονομία χώρου. Το νέο module έχει διαστάσεις 11 x 13 x 1 mm για 1 TB αποθηκευτικού χώρου, την ώρα που το module του UFS 3.1 έχει διαστάσεις 11,5 x 13 x 1 mm για 512 GB.

Η μαζική παραγωγή του module θα ξεκινήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, γεγονός που σημαίνει ότι η νέα τεχνολογία UFS 4.0 θα φτάσει στα κινητά κατά τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.