Η παραγωγή των iPhone 14 ίσως ξεκινήσει νωρίτερα

iPhone 14

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η Apple τόνισε ότι τα νέα lockdown στην Κίνα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αλυσίδα προμηθειών της, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σειρά iPhone 14.

Σύμφωνα με αναφορά του United Daily News, η εταιρεία ετοιμάζεται για να εκκινήσει την παραγωγή των iPhone 14 νωρίτερα από το συνηθισμένο. Σκοπός της δεν είναι άλλος από το να μην υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης των νέων της μοντέλων. Η Foxconn, προμηθεύτρια εταιρεία της Apple, διέκοψε τη λειτουργία της για μερικές ημέρες το Μάρτιο, μετά το lockdown που επέβαλε η κινεζική κυβέρνηση στη Σεντζέν. Τον Απρίλιο, μερικές περιοχές κοντά στην κύρια βάση παραγωγής του iPhone στην Τσεντσόου, είχαν επίσης lockdown, με τη λειτουργία να μην επηρεάζεται, ωστόσο.

Προκειμένου να μετριάσει τα αποτελέσματα μελλοντικών lockdown, η Apple ζήτησε από τη Foxconn να προσλάβει εργάτες. Αυτό συνήθως γίνεται σε διαφορετική χρονική στιγμή, με την εταιρεία να αυξάνει το bonus κατά 30% για να φτάσει τις απαιτήσεις της Apple. Εκτός, φυσικά, από τη διατήρηση των iPhone 14 στην κατάλληλη πορεία για έγκαιρη κυκλοφορία, οι ενέργειες του αμερικανικού κολοσσού θα συμβάλουν και στην πιο ομαλή παραγωγή των iPhone 13.

Κατά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας, η Apple είχε αναγκαστεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία της σειράς iPhone 12 περισσότερο από ένα μήνα. Ακόμα και κατά την κυκλοφορία, ωστόσο, η διαθεσιμότητα δεν ήταν η ιδανική. Φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι πιο προετοιμασμένη για πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Ωστόσο, ακόμα και έτσι δεν είναι βέβαιο ότι θα αποφύγει καθυστερήσεις αν υπάρξουν σοβαρά ζητήματα.