Ο MediaTek Dimensity 9000 θα κάνει ντεμπούτο με τα OPPO Find X5

MediaTek Dimensity 9000

Η πρώτη ναυαρχίδα της MediaTek μετά από χρόνια είναι γεγονός και φυσικά δεν πρόκειται για άλλον επεξεργαστή από τον Dimensity 9000. Πρόκειται για ένα chipset 4nm, που έχει κατασκευαστεί από την TSMC και από τα χαρακτηριστικά του μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό προϊόν.

Έως τώρα δεν ήταν γνωστό σε ποιες συσκευές θα κάνει την εμφάνισή του ο Dimensity 9000, αλλά η MediaTek μας έλυσε τις απορίες, καθώς δημοσίευσε από τον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo ότι θα τον δούμε για πρώτη φορά σε μια συσκευή της σειράς OPPO Find X5. Φαίνεται μάλιστα πως θα εξοπλίζει τη ναυαρχίδα της σειράς, πράγμα που φαίνεται λογικό ο Dimensity 9000 προορίζεται να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm.

MediaTek Dimensity 9000

Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά του, γνωρίζουμε ότι βασίζεται στον Cortex-X2, που αποτελεί τον ισχυρότερο πυρήνα της Arm. Ακόμα, έχει 18-bit image signal processor, υποστήριξη Bluetooth 5.3 και άλλα χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για έναν επεξεργαστή που θέλει να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους. Το αν θα το πετύχει φυσικά αυτό, θα το δούμε στην πορεία.

Θεωρείται πιθανό με βάση προηγούμενες φήμες, ότι η έκδοση της συσκευής της OPPO που θα έχει τον MediaTek Dimensity 9000 να αποτελέσει μια περιορισμένη έκδοση ή να κυκλοφορήσει μετά το λανσάρισμα των συσκευών. Στο μεταξύ, το μοντέλο για το οποίο μιλάμε είναι το μοναδικό που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, οπότε ίσως δούμε διαφορά στον επεξεργαστή με γεωγραφικά κριτήρια, όπως κάνει η Samsung με τις εκδόσεις Exynos και Snapdragon στις συσκευές της.

Εντός των επόμενων ημερών θα διεξαχθεί και το διεθνές συνέδριο κινητών (MWC) στη Βαρκελώνη και είναι πιθανό κατά τη διάρκειά του να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια των MediaTek και OPPO.