Το iPhone 14 Plus έχει καλύτερες πωλήσεις από το iPhone 13 mini

iPhone 14 Plus vs iPhone 13 mini

Μπορεί το iPhone 14 Plus να μην είχε την εμπορική επιτυχία που πολλοί ανέμεναν από αυτό, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία εξηγούν εν μέρει γιατί η Apple το προτίμησε από ένα νέο μοντέλο “mini”.

Μία αναφορά του DSCC (Display Supply Chain Consultants) δείχνει ότι το iPhone 14 Plus έχει καλύτερες εμπορικές επιδόσεις από το iPhone 13 mini, το οποίο ουσιαστικά αντικατέστησε. Αυτό το στοιχείο δείχνει ότι η απόφαση της Apple ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται πως δεν είναι τόσο απλή.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια αναφορά, το μοντέλο “Plus” έχει πάρει σημαντικό μέρος από τις πωλήσεις που θα αντιστοιχούσαν στο απλό μοντέλο της σειράς, ενώ τα μοντέλα “Pro” έχουν δει αυξημένη προτίμηση από τους αγοραστές. Συγκεκριμένα, τα iPhone 14 Pro και Pro Max έχουν σημειώσει αύξηση 22% και 23% αντίστοιχα, ενώ το απλό μοντέλο έχει πτώση 36%.

Τα παραπάνω στοιχεία οφείλονται σε ένα βαθμό στο γεγονός ότι η Apple προτίμησε να εξοπλίσει με το νέο της επεξεργαστή μόνο τα δύο πιο ακριβά μοντέλα της σειράς. Σε ό,τι αφορά στις εμπορικές επιδόσεις του iPhone 14 Plus, η εταιρεία δείχνει να έχει προσθέσει ένα μοντέλο που προσελκύει περισσότερο κόσμο, αλλά ο προβληματισμός σχετικά με το απόλυτο νούμερο των πωλήσεών του παραμένει υπαρκτός.