Η Qualcomm επιβεβαιώνει την εκδήλωση παρουσίασης του Snapdragon για τις 20 Μαΐου

Snapdragon

Η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι η εκδήλωση Snapdragon Night θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στην Κίνα στις 8μμ τοπική ώρα. Οι δύο μεγάλες ανακοινώσεις που αναμένονται στην εκδήλωση είναι οι Snapdragon 8 Gen 1+ και Snapdragon 7 Gen 1.

Το πρώτο τσιπ φέρεται να προσφέρει ελαφρές βελτιώσεις σε σχέση με το Snapdragon 8 Gen 1 με μια μικρή αναβάθμιση της GPU, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια δομή CPU – έναν κύριο πυρήνα Cortex X2 στα 3Ghz, τρεις μονάδες απόδοσης Cortex A710 και τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex A510.

Το νέο chipset της ναυαρχίδας αναμένεται επίσης να κατασκευαστεί με βάση το node 4nm της TSMC. Η Motorola αναμένεται να είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσει το νέο τσιπ στο τηλέφωνό της Edge X30.

Το Snapdragon 7 Gen 1 φέρεται να διαθέτει τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A710 χρονισμένους στα 2,36GHz και τέσσερις μονάδες A510 στα 1,8Ghz μαζί με την GPU Adreno 662. Η Oppo φημολογείται ότι θα παρουσιάσει το Reno8 στις 23 Μαΐου με το ολοκαίνουργιο chipset της σειράς SD 7.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.