Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon X70 5G modem

Snapdragon X70 5G

Κατά τη διάρκεια του MWC 2022, η Qualcomm ανακοίνωσε το επερχόμενο Snapdragon X70 5G, το επόμενης γενιάς 5G modem για κινητά. Αυτό έρχεται με νέα features και φυσικά υψηλότερες ταχύτητες τόσο σε download όσο και σε upload.

Θεωρείται αρκετά πιθανό η εταιρεία να χρησιμοποιήσει το νέο modem στον επερχόμενο επεξεργαστή της, Snapdragon 8 Gen 2, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος. Αυτό, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την Qualcomm, το Snapdragon X70 5G μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 Gbps ταχύτητας downlink και τα 3,5 Gbps uplink. Φυσικά, η ταχύτητες που θα δούμε στις συσκευές μας δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω, αφού υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες σε αυτό.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του modem είναι η χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βελτιώνει το mmWave και τα sub-6GHz bands. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει τις ταχύτητες. Εκτός αυτού, είναι το πρώτο που υποστηρίζει όλα τα 5G band της αγοράς, από 500 MHz έως 41 MHz. Ακόμα, υποστηρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο 5G multi-SIM και Dual-SIM Dual Active. Ακόμα, χάρη στην τεχνολογία Qualcomm 5G PowerSave Gen 3, είναι κατά 60% πιο οικονομικό από άποψης κατανάλωσης ενέργειας.

Στη διατήρηση της κατανάλωσης χαμηλά, θα συμβάλουν και τα QET7100 Wideband Envelope Tracking και η βασισμένη σε AI κεραία που έχει την ικανότητα προσαρμογής. Η Qualcomm αποκάλυψε ότι το Snapdragon X70 5G modem θα κυκλοφορήσει σε συσκευές 5G μέχρι το τέλος του έτους.