Η OPPO ανακοίνωσε τριετή συνεργασία με τη Hasselblad

Hasselblad

Η OPPO ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει τριετή συνεργασία με τη Hasselblad για τη βελτίωση του φωτογραφικού τομέα των smartphone της. Οι δύο εταιρείες «θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε καινοτομίες στον τομέα της βαθμονόμησης χρωμάτων, για να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη εμπειρία φωτογραφίας μέσω της Hasselblad Camera for Mobile». Η OPPO και η Hasselblad θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη προηγμένων λύσεων απεικόνισης μέσω της συνεργασίας των αντίστοιχων τμημάτων τους.

Βασιζόμενη σε βελτιώσεις στο λογισμικό απόδοσης χρωμάτων, αυτή η συνεργασία θα βελτιώσει περαιτέρω τη βαθμονόμηση, καθιστώντας το, νέο σημείο αναφοράς στην απόδοση φωτογραφίας των smartphone παρέχοντας πιο φυσικά και ακριβή χρώματα σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Αυτή η συμφωνία έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Hasselblad με την OnePlus η οποία από τον περασμένο Ιούνιο συγχωνεύτηκε με την OPPO, ενώ συνεχίζει να υπάρχει ως επωνυμία και να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η συμφωνία μεταξύ του Σουηδού κατασκευαστή και της OPPO γεννήθηκε ακριβώς ως “επέκταση” αυτής της συνεργασίας που έχει ήδη καταστήσει δυνατή την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων με το Natural Color Calibration, το αναπτυγμένο σύστημα βαθμονόμησης χρώματος, που επιτρέπει υψηλή χρωματική πιστότητα.

Ο Pete Lau, Chief Product Officer της OPPO δήλωσε:

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της OnePlus και της Hasselblad τον περασμένο χρόνο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τη συνεργασία να εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης, δίνοντας σε όλο και περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να απολαύσουν τη θρυλική εμπειρία της Hasselblad. Η χρωματική απόδοση της κάμερας ήταν πάντα ένα σημείο μεγάλης προσοχής για την OPPO και μέρος του DNA της Hasselblad. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να εξερευνήσουμε μαζί το μέλλον της Hasselblad Camera for Mobile.

Ένα βασικό σημείο στη στρατηγική της OPPO είναι η δημιουργία ανώτερων συστημάτων, ικανά να προσφέρουν μια εξαιρετική φωτογραφική εμπειρία. Από αυτή την άποψη, η κινεζική εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει τον πρώτο της επεξεργαστή NPU, MariSilicon X , ο οποίος θα ενσωματωθεί στο νέο Find X5.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.