Η HTC ετοιμάζει ένα high-end κινητό για τον Απρίλιο

HTC

Η HTC είχε πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής smartphone της στη Google, το 2018. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως έχει αποχωρήσει πλήρως από την αγορά. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του mid-range Desire 21 Pro 5G, η εταιρεία ετοιμάζει μια ναυαρχίδα για φέτος.

Όπως ανέφερε στα πλαίσια του MWC 2022 στο DigiTimes, η HTC ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ναυαρχίδα κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Η τελευταία συσκευή υψηλού επιπέδου που κυκλοφόρησε ήταν το Exodus 1, το Δεκέμβριο του 2018. Αυτό αποτελούσε μια τροποποιημένη έκδοση του HTC U12+, που είχε κυκλοφορήσει εντός του ίδιου έτους. Από τότε η εταιρεία έχει λανσάρει μονάχα budget και mid-range συσκευές, εκ των οποίων τα περισσότερα πωλούνται αποκλειστικά στην Taiwan.

Ωστόσο, η εταιρεία όχι μόνο επιστρέφει με νέο high-end κινητό, αλλά ενσωματώνει και αρκετές λειτουργίες “metaverse”. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει αυτό, αφού η λέξη “metaverse” χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει ένα συνδυασμό από τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας, που δίνει ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης στους χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HTC αποτελούσε πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας, με τα Vive headset, με αυτό, βέβαια, να μπορεί να μη σχετίζεται με το τι θα δούμε. Ειδικά από τη στιγμή που η Google “σκότωσε” το περιβάλλον Daydream VR για τα κινητά με το Android 11, οπότε η εταιρεία από την Taiwan έχει αρκετή δουλειά να κάνει για να φτάσει σε ένα κινητό με στοιχεία VR. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν θα κυκλοφορήσει εκτός Taiwan η νέα συσκευή.

Με το “metaverse” σαν έννοια να μην μπορεί να οριστεί επαρκώς, βέβαια, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα δούμε.