Η εφαρμογή της Google έστειλε προειδοποίηση για το σεισμό στην Εύβοια

Σεισμός στην Εύβοια

Το ότι ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό όμως που ξάφνιασε αρκετούς λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σεισμική δόνηση στην Εύβοια, ήταν η προειδοποίηση που έλαβαν στα Android κινητά τους.

Η ειδοποίηση περιλαμβάνει μια αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού και συμβουλές για το πως να προστατευτείτε αλλά και μερικές συμβουλές για τις κινήσεις σας μετά το σεισμό.

Το τηλέφωνό σας μπορεί να χρησιμοποιεί την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας για να σας στέλνει προειδοποιήσεις σχετικά με κοντινούς σεισμούς μεγέθους 4,5 και άνω. Όλα τα smartphone περιέχουν μικροσκοπικά επιταχυνσιόμετρα που μπορούν να ανιχνεύσουν δονήσεις και ταχύτητα, σήματα που υποδεικνύουν ότι μπορεί να συμβαίνει σεισμός. Εάν το τηλέφωνο ανιχνεύσει κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να είναι σεισμός, στέλνει ένα σήμα στον server ανίχνευσης σεισμών της Google, μαζί με μια κατά προσέγγιση τοποθεσία όπου σημειώθηκε η δόνηση.


Στη συνέχεια, ο διακομιστής συνδυάζει πληροφορίες από πολλά τηλέφωνα για να καταλάβει εάν συμβαίνει ένας σεισμός. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιεί τα 2+ δισεκατομμύρια τηλέφωνα Android που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο ως μίνι σεισμογράφους για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου ανίχνευσης σεισμών στον κόσμο. Τα τηλέφωνα ανιχνεύουν τη δόνηση και το μέγεθος της δόνησης ενός σεισμού και ειδοποιούν τους χρήστες Android στις πληγείσες περιοχές ανάλογα.

Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις θα πρέπει να σιγουρέψετε ότι έχετε παραχωρήσει άδεια για χρήση της τοποθεσίας σας, στην Υπηρεσία εντοπισμού θέσης, στην ενότητα “Προειδοποιήσεις σεισμών”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.