Η Apple θα επιτρέψει τις ανέπαφες συναλλαγές στα iPhone

iPhone ανέπαφες συναλλαγές

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι πιθανό στο εξής να μπορούν να δέχονται ανέπαφες συναλλαγές, με χρήση iPhone, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον συσκευές. Με άλλα λόγια, για ανέπαφες συναλλαγές, τα iPhones θα μπορούν να υποκαθιστούν το POS.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Apple μπορεί να ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτή τη λειτουργία μέσω ενημέρωσης λογισμικού μέσα στους επόμενους μήνες. Ενδεχομένως να βρίσκεται στην τελική έκδοση του iOS 15.4 που θα δούμε την Άνοιξη. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στη λειτουργία από το 2020, όταν εξαγόρασε την καναδική startup Mobeewave, που ήταν γνωστή για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που μετατρέπει τα κινητά σε portal πληρωμών.

Η εν λόγω τεχνολογία χρειάζεται μόνο μια εφαρμογή και το NFC του κινητού για να λειτουργήσει, σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Square, που απαιτούν χρήση μιας εξωτερικής συσκευής. Ο χρήστης πρέπει μόνο να πληκτρολογήσει το ποσό που πρέπει να χρεωθεί και ο πελάτης απλά θα ακουμπήσει την κάρτα του στο κινητό. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχουμε τίποτα από πλευράς Apple για τη λειτουργία, δε γνωρίζουμε αν όντως θα γίνεται έτσι η διαδικασία στα iPhones.

Επιπλέον, δε γνωρίζουμε αν οι ανέπαφες συναλλαγές μέσω iPhone θα αποτελέσουν κομμάτι του Apple Pay. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ομάδα ανάπτυξης της λειτουργίας εργάζεται στο τμήμα πληρωμών της Apple, από την εξαγορά της Mobeewave. Το αν η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει με ένα υπάρχον δίκτυο πληρωμών, είναι επίσης άγνωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εξαγορά της, η Mobeewave συνεργαζόταν με τη Samsung για να μετατρέψει τα κινητά της σε ανέπαφα payment terminals. Η λειτουργία ξεκίνησε πιλοτικά στον Καναδά και είχε κανονική κυκλοφορία στη χώρα.