Η Apple κυριαρχεί στην αγορά των smartphones το τελευταίο τρίμηνο του έτους

Apple

Η Apple είναι η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων με μερίδιο 42% που πέτυχε το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Μια πρόσφατη έκθεση που διέρρευσε δείχνει ότι η εταιρεία του Tim Cook ηγείται του κλάδου με σημαντικά υψηλότερα παγκόσμια έσοδα από τους ανταγωνιστές της. Παρά την έλλειψη ημιαγωγών και εξαρτημάτων και παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα των μοντέλων iPhone 14 Pro, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.

Η Apple είναι η βασίλισσα της αγοράς σύμφωνα με την Counterpoint

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Counterpoint Research, διαπιστώνουμε ότι ο γίγαντας του Cupertino κατάφερε να εκτοπίσει όλους τους ανταγωνιστές αυξάνοντας τα έσοδά του στην παγκόσμια βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, παρά την πτώση των αποστολών και την πτώση των πωλήσεων κατά 3%. Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει μια αύξηση της μέσης τιμής πώλησης κατά 10%, με τα προϊόντα να κοστίζουν πλέον περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Για να αναλύσουμε απλώς τις συνολικές πωλήσεις, σημειώνουμε ότι τα smartphones 5G αντιπροσωπεύουν πλέον το 46% των συνολικών πωλήσεων συσκευών- ένα πραγματικό ρεκόρ μέχρι σήμερα. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, λοιπόν, η Apple έγινε η κορυφαία εταιρεία με ένα τεράστιο μερίδιο πωλήσεων 42%. Ειδικότερα, παρατηρείται αύξηση κατά 37,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Τα τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις: iPhone 14, 14 Pro και 14 Pro Max.

Μόνο το iPhone 14 Plus είναι αυτό που πούλησε λιγότερο, ακόμη λιγότερο από τα iPhone 12 mini και 13 mini. Στη δεύτερη θέση, ωστόσο, βρίσκεται η Samsung με μερίδιο 18,3% και στην τρίτη θέση η Xiaomi. Η OPPO και η Vivo κατέλαβαν την τέταρτη και την πέμπτη θέση στην πρώτη πεντάδα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.