Η Apple εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά του Dynamic Island

Dynamic Island

Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία των smartphones εξελίσσεται συνεχώς. Σκεφτόμαστε επίσης πώς τα foldables είναι σήμερα mainstream ή τι μπορούμε να κάνουμε με τις συσκευές που έχουμε στα χέρια μας, σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν. Οι καινοτομίες αλλάζουν τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να περάσουμε ώρες μιλώντας για τις τεχνολογικές υλοποιήσεις που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες, αλλά σήμερα θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή σας σε ένα χαρακτηριστικό που – είμαστε σίγουροι – θα γίνει Must-have τους επόμενους μήνες. Αναφερόμαστε στις κάμερες και τους αισθητήρες UDC (under display camera).Εταιρείες όπως η Samsung, η Xiaomi, η ZTE έχουν πειραματιστεί με την εν λόγω τεχνολογία, αλλά φαίνεται ότι και η Apple το σκέφτεται. Μια πατέντα μόλις εμφανίστηκε στο PatentlyApple που περιγράφει καλά την εν λόγω λειτουργία.

Το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε έναν νέο τρόπο υλοποίησης αισθητήρων κάτω από την οθόνη. Σήμερα έχουμε το Notch και το Dynamic Island. Είναι πρακτικές λύσεις, αλλά εξακολουθούν να καταλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της οθόνης. Η απόκρυψη των πάντων κάτω από την οθόνη είναι ένας από τους στόχους του Cupertino (και άλλων).

Σύμφωνα με το PatentlyApple, φαίνεται ότι θα υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες ενσωματωμένοι στην οθόνη του μελλοντικού iPhone. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά μικρά διαφανή παράθυρα με διαφορετικά μεγέθη και θέσεις, τα οποία θα ρυθμίζονται αποτελεσματικά με την ενεργοποίηση (ή απενεργοποίηση) ορισμένων pixel. Αυτό είναι ήδη εν μέρει το πώς λειτουργεί το Dynamic Island, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Με την οθόνη 13 στρωμάτων, η μετάδοση του φωτός μπορεί να μειωθεί έως και κατά 80%. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει μεγαλύτερη διαχείριση των pixel και, συνεπώς, έναν ευκολότερο τρόπο να έχετε στοιχεία κάτω από την οθόνη.

Όλα είναι λίγο περίπλοκα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία του Tim Cook θα βρει έναν τρόπο να φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.