Η Apple δεν καλύπτει ζημιές σε iPhone από υγρά, ακόμα κι αν διαφημίζονται ως αδιάβροχα

Apple

Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι παραπλανεί σκόπιμα τους πελάτες με το μάρκετινγκ, σε μια προσπάθεια να ανεβάσει την τιμή των τηλεφώνων της. Ωστόσο δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την ομαδική αγωγή.

Οι ενάγοντες, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι τα iPhone τους έχουν υποστεί ζημιά από υγρά που έχουν εγκριθεί από την Apple ως κατάλληλα για επαφή με το smartphone. Ενώ ορισμένοι χρήστες iPhone συγχέουν την αντοχή στο νερό με την αδιαβροχοποίηση, η Apple τονίζει συγκεκριμένα ότι οι πελάτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κολυμπήσουν ή να κάνουν ντους με το smartphone ή να εκθέσουν τη συσκευή σε νερό υπό πίεση.

“Η αντοχή στο πιτσίλισμα, το νερό και τη σκόνη δεν είναι μόνιμες συνθήκες και η αντίσταση μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα της κανονικής φθοράς. Η ζημιά που προκαλείται από υγρά δεν καλύπτεται από την εγγύηση”, εξηγεί η Apple.

Το ιδανικό σύμφωνα με την εταιρεία είναι να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του τηλεφώνου σε σαπούνι, απορρυπαντικό, οξέα ή όξινα τρόφιμα και υγρά όπως άρωμα, εντομοαπωθητικό, λοσιόν, αντηλιακό, λάδι, βαφές μαλλιών και διαλυτικά. Δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη.

Τα iPhone 7 έως iPhone 11 είναι ανθεκτικά στην επαφή με το νερό και τη σκόνη, ενώ τα iPhone 12 και iPhone 13 διαθέτουν βαθμολογία IP68 και μπορούν να αντέξουν σε μέγιστο βάθος 6 μέτρων κάτω από το νερό για έως και 30 λεπτά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της Apple.

Αλλά φυσικά, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και όπως λέει η Apple, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση της συσκευής σε υγρά. Σε τέτοιο βαθμό που, εάν το iPhone σας χαλάσει ακόμη και μετά τη σωστή χρήση του, η Apple δεν θα είναι υπεύθυνη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.