Η Apple αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές με το iPhone 14;

Samsung OLED iPhone 14

Τα επόμενα μεγάλα νέα για την αγορά των smartphones από την Apple θα τα δούμε αυτό το φθινόπωρο, όταν η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα το νέο iPhone 14. Τις τελευταίες ώρες, προέκυψαν κάποια όχι και τόσο ενθαρρυντικά νέα για όσους τα περιμένουν.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν ένα καλό τρίμηνο για την Apple, αλλά οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες δεν είναι ακριβώς ρόδινες. Οι αναλυτές προβλέπουν ύφεση για διάφορους λόγους. Το Lockdown στην Κίνα θα επηρεάσει την παραγωγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν αποδυναμώσει αυτόν τον τομέα της αγοράς, η υποτίμηση έναντι του δολαρίου πλήττει τη διεθνή αγορά της Apple και ο πληθωρισμός δεν συμβάλλει στην ενίσχυση της ζήτησης.

Πάνω απ’ όλα, η υποτίμηση των ξένων νομισμάτων έναντι του δολαρίου θα μπορούσε να οδηγήσει την Apple να αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές για το iPhone 14, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και περισσότερο από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατά τη μετάβαση από τη μία γενιά iPhone στην επόμενη.

Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ποιες αγορές θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις αυξήσεις, κυρίως επειδή είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η υποτίμηση τους επόμενους μήνες. Οι αυξήσεις θα ήταν απαραίτητες προκειμένου η Apple να έχει σημαντικό περιθώριο κέρδους στις πωλήσεις του iPhone 14 διεθνώς.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.