Η ανίχνευση κρυφών καμερών είναι νέο χαρακτηριστικό των τηλεφώνων Oppo

Oppo Find X5

Η Oppo είναι σαφής και θέλει να προστατέψει την ιδιωτικότητα με κάθε τρόπο. Δημιούργησε ένα νέο εργαλείο για τις κάμερες των Find X5 και X5 Pro για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε συσκευές που σας παρακολουθούν χωρίς να το γνωρίζετε.

Αυτή η λειτουργία, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι διαθέσιμη μόνο για αυτές τις δύο συσκευές. Επίσης, για να λειτουργήσει θα χρειαστεί το ColorOS 12.1. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι νέες συσκευές της Oppo έρχονται ήδη με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Η Oppo λέει ότι θα επεκτείνει τη λειτουργία και σε άλλες συσκευές στο εγγύς μέλλον. Οι χρήστες της σειράς Find X5 θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Hidden Camera Detection από το Oppo App Market.

Μόλις εγκατασταθεί, η εφαρμογή θα ζητήσει από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν το WiFi και το hotspot του τηλεφώνου τους πριν από τη σάρωση για κρυφές κάμερες. Η εφαρμογή θα ζητά επίσης από τους χρήστες να σβήνουν και να ανάβουν τα φώτα του δωματίου, πιθανώς για να ανιχνεύσει το υπέρυθρο φως.

Μόλις εντοπιστεί μια κάμερα, η εφαρμογή θα προτρέψει τους χρήστες να βρουν την κρυμμένη συσκευή. Η εφαρμογή θα εκπέμπει ένα σήμα όταν το τηλέφωνο βρίσκεται αρκετά κοντά στη κρυφή κάμερα. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν απλώς να κοιτάξουν γύρω τους στην περιορισμένη περιοχή για να βρουν τη συσκευή.

Προς το παρόν, η εφαρμογή ανίχνευσης κρυφής κάμερας της Oppo είναι διαθέσιμη μόνο για την Κίνα.

Με την αυξανόμενη τάση του φαινομένου σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, όπως ξενοδοχεία, δημόσιες τουαλέτες και αποδυτήρια γυμναστηρίων, ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης και του Πανεπιστημίου Yonsei εργάζονται για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες TOF κορυφαίων τηλεφώνων, όπως το iPhone 12, το iPhone 13 ή το Samsung Galaxy S20+, για να εντοπίσει την αντανάκλαση των κρυφών καμερών.

Ωστόσο, όπως και με την Oppo, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό και να μπορέσουμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.