Τα Galaxy S22 FE και Galaxy S23 αναμένονται με επεξεργαστές Exynos

Galaxy S23-Galaxy S22 FE

Πρόσφατα υπήρξαν αναφορές που ήθελαν τη Samsung να στρέφεται στη MediaTek για τις επερχόμενες ναυαρχίδες της, με το Galaxy S22 FE να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Η συσκευή είχε ειπωθεί ότι θα είναι εξοπλισμένη με τον ισχυρότερο επεξεργαστή της MediaTek, Dimensity 9000, αλλά νέες αναφορές φαίνεται να το αντικρούουν αυτό.

Έως τώρα, η τακτική της Samsung ήταν να κυκλοφορεί τα high end κινητά της στην Κίνα και τις ΗΠΑ με επεξεργαστές Snapdragon από την Qualcomm, καλύπτοντας τις υπόλοιπες περιοχές με τους δικούς της επεξεργαστές, Exynos. Πέρυσι, το ποσοστό των συσκευών που ήταν εξοπλισμένες με Exynos έφτασε το 20%, με την εταιρεία να θέλει να φτάσει το νούμερο αυτό στο 60%. Η πληροφορία αυτή, όμως, αντιτίθεται στις φήμες που θέλουν και τρίτο κατασκευαστή να μπαίνει στο παιχνίδι.

Από την άλλη, η πιθανότητα να προτιμηθεί ο -εξαιρετικός- Dimensity 9000, δε μας προκαλεί απαραίτητα έκπληξη, αφού μερικές από τις κορυφαίες budget συσκευές του κορεατικού κολοσσού διαθέτουν επεξεργαστές MediaTek. Το Galaxy S22 FE θα ήταν μία καλή επιλογή, άλλωστε, μια και πρόκειται για επανακυκλοφορία μίας ήδη υπάρχουσας συσκευής και εμπεριέχει μικρότερο ρίσκο.

Ωστόσο, οι γνωστοί leakers @chunvn8888 και Yogesh Brar ακυρώνουν τα παραπάνω με τα λεγόμενά τους, αφού υποστηρίζουν ότι η Samsung δεν προτίθεται να φέρει επεξεργαστές της εταιρείας που εδρεύει στην Taiwan στις premium συσκευές της, είτε πρόκειται για το Galaxy S22 FE, είτε για κάποια από τα Galaxy S23.

Η εταιρεία φέρεται να έχει αλλάξει τη στρατηγική της στην παραγωγή chip και το τμήμα των κινητών θα εμπλέκεται πιο άμεσα στη διαδικασία παραγωγής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα φέρει τα επόμενα μοντέλα Exynos στο επίπεδο του ανταγωνισμού.