Φήμη: Το iPhone 14 Pro θα έχει κάμερα 48 MP

iPhone 14 Pro

Μια πρόσφατη αναφορά θέλει το iPhone 14 Pro να έρχεται με κύριο αισθητήρα στα 48 MP. Αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά που η Apple αλλάζει την ανάλυση της κύριας κάμερας μεταξύ δύο μοντέλων iPhone της ίδιας γενιάς.

Η πρώτη φορά που είδαμε μια τέτοια κίνηση από την εταιρεία ήταν στα iPhone 4 και 4S, με το πρώτο να έχει κάμερα 5 MP και το δεύτερο 8 MP. Επίσης, τα iPhone 6 και 6s είχαν κάμερες 8 MP και 12 MP αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που η Apple φτιάχνει τις κάμερές της. Στα αίτια τώρα της αλλαγής, φαίνεται αρκετά πιθανό η Apple να χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση στον κύριο φακό της προκειμένου να προσφέρει λήψη video 8K στα iPhone 14 Pro και Pro Max. Φυσικά, η ανάλυση θα αλλάζει ανάλογα με το σκηνικό. Ένα πορτραίτο ή ένα τοπίο λογικά θα απαιτούν περισσότερα megapixels, ενώ φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός αναλυτής σε ό,τι αφορά σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, έχει αναφερθεί σε κύρια κάμερα ανάλυσης 48 MP αρκετές φορές. Και αυτός αναφέρει ότι θα δούμε την προσθήκη αυτή στα Pro μοντέλα της επόμενης σειράς iPhone, ενώ προσθέτει ότι θα δούμε και periscope zoom στη μεθεπόμενη, το 2023.

Τέλος, υπάρχουν και αρκετές αναφορές για τη selfie κάμερα του iPhone 14. Λέγεται ότι η Apple θα αφήσει το notch και θα μεταβεί σε punch-hole κάμερα, που θα έχει ενσωματωμένο και το FaceID. Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και αν απέχουμε πολύ από τα επόμενα iPhones, η εταιρεία ήδη εργάζεται τόσο σε αυτά όσο και στα μεθεπόμενα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν, αφού αν μη τι άλλο είναι αρκετά νωρίς για υποθέσεις που αφορούν σε συσκευές που θα δούμε σε 10 μήνες.