Επίσημη αποκάλυψη του OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro

Η OnePlus μόλις ανακοίνωσε τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του OnePlus 10 Pro, της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας για το 2022. Είναι μια εξέλιξη σε σχέση με το OnePlus 9 Pro που είδαμε πέρυσι, συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη Hasselblad για την κάμερα και τη χρήση του πιο πρόσφατου επεξεργαστή της Qualcomm.

Ας δούμε λοιπόν τις προδιαγραφές του νέου OnePlus 10 Pro, το οποίο έρχεται να ανταγωνιστεί τις ναυαρχίδες της Samsung και της Apple, με το OxygenOS 12 που βασίζεται στο Android 12 και το ColorOS ROM της OPPO.

OnePlus 10 Pro

Το νέο OnePlus 10 Pro θα διαθέτει τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, τον άμεσο διάδοχο του Snapdragon 888 που είδαμε την προηγούμενη γενιά. Η οθόνη θα είναι AMOLED, με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120Hz χάρη στην τεχνολογία LTPO.

Η μπαταρία της συσκευής είναι 5.000 mAh με γρήγορη φόρτιση 80 W, στοιχεία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τηλέφωνα OnePlus. Η ασύρματη φόρτιση είναι 50 W, επομένως δεν θα χρειαστεί απαραίτητα καλώδιο για τη φόρτιση της μπαταρίας σε λίγα λεπτά. Στις μνήμες η OnePlus δεν έχει αποκαλύψει χωρητικότητα, αλλά αναμένεται διαμόρφωση 8/12 GB RAM και 256/512 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Το φωτογραφικό τμήμα έχει διαμορφωθεί με έναν κύριο αισθητήρα 50 megapixel, έναν υπερευρυγώνιο 50 megapixel και έναν τηλεφακό 8 megapixel. Η selfie κάμερα είναι 32 megapixel και φιλοξενείται σε μια οπή στην οθόνη. Η OnePlus συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τη Hasselblad, για να βελτιώσει ιδιαίτερα τη βαθμονόμηση των χρωμάτων.

OnePlus 10 Pro

Το OnePlus 10 Pro δεν στερείται κανενός είδους συνδεσιμότητας, με 5G, Bluetooth 5.2, NFC και USB-C. Η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και διαθέτει διπλό στερεοφωνικό ηχείο.

Προς το παρόν, η OnePlus δεν έχει αποκαλύψει την τιμή και τη διαθεσιμότητα αυτού του νέου μοντέλου. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα, γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, εκτός απροόπτου.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.