Χωρίς Exynos τα Galaxy S23 και Galaxy S24;

Galaxy S23 Exynos

Σύμφωνα με το κορεατικό μέσο, Naver, η Samsung έχει αποφασίσει να κοντράρει ευθέως τους επεξεργαστές της Apple, προχωρώντας στην κατασκευή ενός επεξεργαστή μόνο για τις συσκευές Galaxy, που θα ολοκληρωθεί το 2025.

Το project αυτό έχουν αναλάβει 1.000 εργαζόμενοι σύμφωνα με την αναφορά. Η απόφαση της Samsung θα επηρεάσει τις επόμενες γενιές, Galaxy S23 και S24, στο μεταξύ, αφού με βάση τα όσα υποστηρίζει η πηγή, δε θα έχουν επεξεργαστές Exynos. Αν γίνουν έτσι τα πράγματα, οι δύο επόμενες σειρές της εταιρείας θα είναι εξοπλισμένες αποκλειστικά με επεξεργαστές της Qualcomm. Η κίνηση αυτή εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο, αφού δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης του κενού που ίσως αφήσει μία έλλειψη σε επεξεργαστές ή αν οι επιδόσεις τους είναι κάτω του αναμενομένου.

Οι αναφορές που υπάρχουν δε διευκρινίζουν πώς διαφέρουν οι επεξεργαστές που ετοιμάζει η Samsung από τους Exynos. Αν εξαιρέσουμε τη Meizu πριν από χρόνια και τη χρήση του Exynos 1080 από τη Vivo, οι επεξεργαστές είναι αποκλειστικότητες των Galaxy έτσι και αλλιώς.

Το να φτάσει η Samsung σε σημείο να κοντράρει την Apple σε ό,τι έχει να κάνει με τα τσιπ, αυτή τη στιγμή φαίνεται αρκετά δύσκολο. Η Qualcomm είδε σημαντική βελτίωση αφήνοντας τη Samsung για την TSMC για την παραγωγή των chip, με το κομμάτι αυτό να φαίνεται να πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να γίνει ένα τόσο μεγάλο βήμα για τον κορεατικό κολοσσό.