Αυτό είναι το Vivo X Fold;

Vivo X Fold

Το Vivo X Fold, η πρώτη foldable συσκευή της κινεζικής εταιρείας, αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα. Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο οι υποτιθέμενες τεχνικές προδιαγραφές του foldable smartphone, ενώ τώρα, χάρη σε μια δημοσίευση του Digital Chat Station που διαδόθηκε στο Weibo, μπορούμε να πάρουμε μια αρκετά καλή ιδέα για το πώς θα είναι ο σχεδιασμός του.

Δεν πρόκειται για απόδοση υψηλής ευκρίνειας, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά. Το Vivo X Fold τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με το Galaxy Z Fold 3 και το Huawei Mate X. Η απεικόνιση αποκαλύπτει πώς μοιάζει η εξωτερική οθόνη της συσκευής, με μια κεντρική κάμερα σε οπή.

Το σώμα διαθέτει μια στρογγυλή μονάδα κάμερας που περικλείεται σε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο με τέσσερις διαφορετικούς φακούς, ένα φλας LED και έναν αισθητήρα αυτόματης εστίασης. Εκτός από τα πλήκτρα λειτουργίας και αυξομείωσή της έντασης του ήχου, υπάρχει επίσης ένα τρίτο πλήκτρο στη δεξιά πλευρά, η λειτουργία του οποίου δεν μας είναι γνωστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεξιά πλευρά της εξωτερικής οθόνης είναι ελαφρώς σκιασμένη στην εικόνα, υποδεικνύοντας ίσως ότι το τελικό προϊόν θα έχει ελαφρώς κυρτή άκρη.

Σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές, το Vivo X Fold θα διαθέτει δύο οθόνες 120Hz. Η κύρια, μια οθόνη 8 ιντσών QHD+, και στη συνέχεια η εξωτερική οθόνη 6,5 ιντσών Full HD. Στο εσωτερικό, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται ο Snapdragon 8 Gen1 SoC από την Qualcomm, ενώ η μπαταρία των 4600mAh θα υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 80W και ασύρματη φόρτιση 50W.

Επιστρέφοντας στη μονάδα της κάμερας, οι διαρροές αναμένουν έναν κύριο wide αισθητήρα 50MP, έναν ultrawide αισθητήρα 48MP και στη συνέχεια δύο τηλεφακούς zoom, έναν X2 12MP και έναν X5 8MP. Στην κάμερα, θα βρούμε επίσης την οπτική σταθεροποίηση Gimbal Camera, που υπάρχει πλέον σε όλες τις κορυφαίες προτάσεις της Vivo.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.