Αυτό είναι το πρώτο κινητό Android με Lightning Port

Android Lightning Port

Μετά τις πρώτες απόπειρες για ενσωμάτωση θύρας USB-C σε iPhone, τώρα έχουμε το αντίστροφο: το πρώτο κινητό Android με Lightning Port. Ο ίδιος μηχανικός έχει επιχειρήσει πλέον και τις δύο τροποποιήσεις.

Ο λόγος για τον Kel Pillonel δημοσίευσε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, όπου δείχνει πώς έκανε ένα κινητό Android και συγκεκριμένα ένα Galaxy A51, να είναι απόλυτα λειτουργικό με Lightning Port. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο Engadget, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να κάνει τη θύρα να λειτουργήσει με το κινητό. Αυτό διότι τα καλώδια της Apple είναι φτιαγμένα να φορτίζουν μόνο συσκευές Apple, οπότε χρειάστηκε να κάνει διάφορα trick, ενώ παράλληλα έπρεπε ό,τι κάνει να μπορεί να χωρέσει στο κινητό.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όσα δήλωσε, ωστόσο, είναι ότι η ενσωμάτωση Lightning Port σε συσκευή Android ήταν πολύ πιο εύκολη από το να κάνει ένα iPhone να λειτουργεί με θύρα USB-C. Το iPhone X που είχε τροποποιήσει ο Pillonel πωλήθηκε στο eBay έναντι $86.001, αλλά ο μηχανικός δε φαίνεται να σκοπεύει να κάνει κάτι παρόμοιο με το νέο Galaxy A51, προκειμένου να επικεντρωθεί σε επόμενα project.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς πραγματοποίησε της διαδικασία της αλλαγής ο Pillonel για να ενσωματώσει Lightning Port σε ένα Galaxy A51.