Αυτές οι εταιρείες ετοιμάζουν κινητά με τον Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Η Qualcomm ετοιμάζεται να λανσάρει τον Snapdragon 8 Gen 1 Plus, γεγονός που μας δείχνει ότι το επόμενο κύμα ναυαρχίδων από τις εταιρείες είναι κοντά. Ο έγκυρος Yogesh Brar, σε συνεργασία με το OnSiteGo αποκάλυψαν ότι ο επεξεργαστής θα καταφθάσει στις αρχές Μαΐου και τα πρώτα κινητά με αυτόν θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο.

Οι πληροφορίες αυτές συμβαδίζουν με το χρονοδιάγραμμα του 5G summit της Qualcomm που θα λάβει χώρα στο San Diego μεταξύ 9 και 11 Μαΐου. Ο Brar αναφέρει ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει και μια νέα σειρά Snapdragon 700 στο ίδιο διάστημα.

Στα του Snapdragon 8 Gen 1 Plus, δε γνωρίζουμε ακόμα τα χαρακτηριστικά του, με τους leaker να υποστηρίζουν ότι βασίζεται στην πλατφόρμα 4nm της TSMC, που αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματική από εκείνη της Samsung, που είδαμε στη μη Plus έκδοση. Αναμένουμε βελτιωμένες συχνότητες και ταχύτερο AI, με την Qualcomm γενικά να μη συνηθίζει να φέρνει μεγάλες αλλαγές όταν κυκλοφορεί μια έκδοση “Plus”.

Οι εταιρείες που αναμένεται να ενσωματώσουν άμεσα στις συσκευές τους τον επερχόμενο επεξεργαστή είναι οι OnePlus, Xiaomi και Lenovo/Motorola. Η πρώτη λέγεται πως ήδη εργάζεται στο OnePlus 10 Ultra, το οποίο αναμένεται το Σεπτέμβριο. Η Xiaomi από την άλλη, θα φέρει στην αγορά το Xiaomi 12 Ultra κατά τη διάρκεια του 2022, με το Digital Chat Station να αποκαλύπτει ότι η νέα ναυαρχίδα της Qualcomm θα κοσμεί τη συσκευή. Τέλος, η Motorola, που ανήκει στη Lenovo, ετοιμάζει ένα κινητό με την κωδική ονομασία Frontier, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα είναι εξοπλισμένο με τη νέα ναυαρχίδα της Qualcomm.