Αυτά είναι τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις κινητά για το 2021

κορυφαία κινητά πωλήσεις

Έρευνα του Counterpoint Research αποκαλύπτει τη δεκάδα με τα κορυφαία κινητά σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις, για το 2021. Η κυριαρχία της Apple είναι σαφής, αλλά όχι ολοκληρωτική.

Τα πρώτα πέντε κινητά της λίστας είναι iPhone και πρόκειται για τα iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro και iPhone 11. Η επόμενη προσθήκη στη λίστα αποτελεί έκπληξη ως ένα βαθμό, αφού πρόκειται για mid-range συσκευή. Ο λόγος για το Samsung Galaxy A12, που αποτέλεσε το πιο δημοφιλές κινητό Android για το 2021. Οι κορυφαίες αγορές για τη συσκευή ήταν η Βόρεια και Νότια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη.

κορυφαία κινητά πωλήσεις

Τη λίστα με τα κορυφαία σε πωλήσεις κινητά συμπληρώνουν τα Xiaomi Redmi 9A, iPhone SE 2020, iPhone 13 Pro Max και Xiaomi Redmi 9. Βλέπουμε ότι η Xiaomi δηλώνει δυναμικά το παρόν, έχοντας δύο συσκευές στην κορυφαία δεκάδα, ενώ ηχηρή είναι η απουσία των ακριβών μοντέλων της Samsung. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις των δύο προαναφερθέντων συσκευών της κινεζικής εταιρείας αποτέλεσαν το 22% των πωλήσεων της εταιρείας, με την Κίνα, την Ινδία και γενικότερα την Ασία να αποτελεί την κορυφαία αγορά της.

Με τη σειρά iPhone 13 να πηγαίνει αρκετά καλά και την προσθήκη του νέου iPhone SE, που όπως φαίνεται από τη λίστα έχει πέραση, η Apple φαίνεται να πατά γερά στα πόδια της και να είναι σε θέση να διατηρήσει την κυριαρχία της.