Αποκαλύφθηκαν τρία νέα budget κινητά Nokia

Nokia

Όπως ανακοίνωσε η HMD Global, τρία νέα κινητά Nokia που τοποθετούνται στην κατηγορία “budget”, βρίσκονται καθ’ οδόν. Τα μοντέλα ονομάζονται Nokia C21 Plus, C21 και C 2nd Edition.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η σειρά “C” αντιπροσωπεύει το 16% των πωλήσεών της σε κινητά τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα, έχει πετύχει αυτό ενώ υπάρχει μόλις δύο χρόνια. Η ζήτησή τους φαίνεται πως βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και ως εκ τούτου η εταιρεία συνεχίζει να τα υποστηρίζει και να κυκλοφορεί νέα μοντέλα.

Το πρώτο κινητό που αποκαλύφθηκε είναι το Nokia C21 Plus, που αποτελεί το κορυφαίο εκ των τριών από άποψης χαρακτηριστικών. Διαθέτει επεξεργαστή Unisoc SC9863A, πίσω κάμερα που αποτελείται από δύο αισθητήρες εκ των οποίων ο ένας είναι αισθητήρας βάθους και πιστοποίηση IP52 για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη. Η οθόνη του είναι 6,5 ιντσών που πιθανότατα θα έχει ανάλυση 720p, ενώ υπάρχει θύρα microUSB αντί για USB-C, γεγονός που μας δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα προορίζεται κυρίως για αγορές στις οποίες το microUSB είναι πιο συνηθισμένο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μάλλον θα ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα και το μοντέλο. Η μνήμη RAM θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 4 GB, ο αποθηκευτικός χώρος μεταξύ 32 και 64 GB και η μπαταρία μεταξύ 4.000 και 5.050 mAh. Τέλος, η συσκευή θα έχει headphone jack και FM radio.

Η δεύτερη συσκευή που ανακοινώθηκε είναι το Nokia C21. Αυτό έρχεται με μπαταρία 3.000 mAh και φόρτιση μόλις στα 5 W. Η πίσω κάμερα φαίνεται ότι αποτελείται από έναν αισθητήρα. Στις εικόνες βλέπουμε δύο οπές στην κάμερα, οπότε ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος στην ανακοίνωση.

Τελευταία συσκευή είναι το Nokia C 2nd Edition. Έχει οθόνη 5,7 ιντσών, με ανάλυση μόλις στα 480p, 1-2 GB μνήμης RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία στα 2.400 mAh, επίσης με φόρτιση 5 W. Ο επεξεργαστής του θα είναι Unisec 4 πυρήνων.

Από τα χαρακτηριστικά τους αντιλαμβανόμαστε πως αυτές οι συσκευές είναι από τις πιο αδύναμες που μπορούν να τρέξουν με Android. Η HMD δεν έκανε γνωστές ούτε τις τιμές τους ούτε τι θα ισχύσει σε ό,τι αφορά στη διαθεσιμότητα. Το C20 Plus, πάντως, φαίνεται πως θα είναι στα $148.