Αναβάλλεται η κυκλοφορία του Exynos 2200

Exynos 2200

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού tipster Ice universe, η Samsung σε μια αναπάντεχη κίνηση φέρεται να αναβάλλει την κυκλοφορία του Exynos 2200. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των επεξεργαστών της εταιρείας για κινητά, που θα αποτελέσει τον πρώτο επεξεργαστή με κάρτα γραφικών AMD.

Σύμφωνα ένα teaser, η Samsung σκόπευε να ανακοινώσει τον επερχόμενο Exynos 2200 στις 11 Ιανουαρίου, τη μέρα συγγραφής του παρόντος άρθρου. Μια μέρα πριν, ο ίδιος tipster είχε αναφέρει ότι η κάρτα γραφικών του chipset ήταν υψηλότερα χρονισμένη από αυτή του A15 Bionic. Φυσικά, ο δείκτης αυτός από μόνος του δε λέει κάτι για τις επιδόσεις, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί ένα θετικό σημάδι. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες ως προς την αιτία της αναβολής, αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι η υπόθεση είναι κάπως σκοτεινή.

Η απόφαση αυτή ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Samsung χρειάζεται λίγος ακόμα χρόνος για βελτίωση λεπτομερειών, μπορεί όμως και να προμηνύει κάτι πιο σημαντικό. Το σίγουρο είναι πως αυτή η εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο και στην κυκλοφορία της επόμενης σειράς ναυαρχίδων της εταιρείας, Galaxy S22. Φήμες ήθελαν τις συσκευές να ανακοινώνονται στο Galaxy Unpacked 2022 στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά πλέον αυτό τίθεται εν αμφιβόλω.

Παράλληλα, ο Ice universe αναφέρει ότι η Samsung είχε σχεδιάσει να αποκαλύψει τον Exynos 1200 τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αποφάσισε να μην το πράξει. Ο εν λόγω επεξεργαστής προοριζόταν για mid-range συσκευές και ουσιαστικά πρόκειται για μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του 2200. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τίποτε περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα.

Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η Samsung ενδεχομένως να αναγκαστεί να κυκλοφορήσει τα Galaxy S22 με Snapdragon 8 Gen 1, τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιο είναι το πρόβλημα με τον Exynos 2200 και κατά πόσο θα μπορέσει να διορθωθεί άμεσα. Αν πράγματι γίνουν έτσι τα πράγματα, μοιάζει δεδομένο πως θα υπάρχουν έντονες ελλείψεις των συσκευών στην αγορά, αφού θα κυκλοφορεί μόνο η μία έκδοσή τους, που θεωρητικά είναι και η λιγότερο διαδεδομένη, καθότι η Samsung προτιμά τις εκδόσεις με Exynos για ευνόητους λόγους.