Ανακοινώθηκε το νέο iPhone SE

iPhone SE

Σε μια κίνηση που όλοι περιμέναμε, η Apple ανακοίνωσε το νέο της, προσιτό iPhone SE, στα πλαίσια του Apple Event. Το κινητό θα είναι εξοπλισμένο με τον πανίσχυρο A15 Bionic, ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Το νέο iPhone SE έρχεται σε τρία χρώματα, με ελκυστικό και παράλληλα ανθεκτικό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένο με γυαλί τόσο εμπρός όσο και πίσω, που όπως αναφέρει η εταιρεία είναι το πιο ισχυρό που έχουμε δει σε κινητό και είναι το ίδιο με εκείνο των συσκευών της σειράς iPhone 13. Επίσης, η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68, που το καθιστά ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Η οθόνη του είναι 4,7 ιντσών, RETINA, όπως και του προκατόχου του. Στο εμπρός μέρος υπάρχει το Home button που έχουμε συνηθίσει, στο οποίο είναι ενσωματωμένος ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος του TouchID. Η Apple υπόσχεται εκτός των άλλων βελτιωμένες επιδόσεις σε ό,τι αφορά στην μπαταρία, γεγονός στο οποίο θα παίξει ρόλο και ο A15 Bionic, που είναι οικονομικός, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ταχύτητά του.

Επιπρόσθετα, το νέο iPhone SE θα καταφθάσει με συνδεσιμότητα 5G και iOS 15, που θα του προσφέρει νέα features. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει κάμερα 12 MP, που χάρη σε λειτουργίες όπως το Computational Photography και το Smart HDR, υπόσχεται εξαιρετικές λήψεις, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε video.

Τέλος, η Apple υπογράμμισε κατά την παρουσίαση τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε η συσκευή να είναι φιλική προς το περιβάλλον, έχοντας χρησιμοποιήσει τόσο για το κινητό όσο και για τη συσκευασία λιγότερο πλαστικό από ποτέ και περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά. Το νέο iPhone SE θα ξεκινά από τα $429 και θα είναι διαθέσιμο από τις 18 Μαρτίου.