Ανακοινώθηκε το budget κινητό Nokia G21

Nokia G21

Η HMD ανακοίνωσε το διάδοχο του Nokia G20 που είδαμε πέρυσι, συνεχίζοντας τη σειρά budget κινητών της με το νέο G21. Αυτό φέρνει κάποιες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά, παραμένοντας ένα χαμηλού επιπέδου (και τιμής) κινητό.

Η μεγάλη αναβάθμιση του Nokia G21 παρουσιάζεται στο chipset, αφού είναι εξοπλισμένο με τον Unisoc T606. Το εν λόγω chipset, που υποστηρίζει 4G, αποτελείται από επεξεργαστή 8 πυρήνων και κάρτα γραφικών Mali-G57 MP1. Οι οκτώ πυρήνες του επεξεργαστή απαρτίζονται από δύο πυρήνες Cortex-A75 και έξι Cortex-A55. Στα της οθόνης, το panel τεχνολογίας LCD των 6,5 ιντσών παραμένει, με ανάλυση HD+. Στο κομμάτι του ρυθμού ανανέωσης υπάρχει μια ακόμα αναβάθμιση, αφού από τα 60 Hz του G20, πάμε στα 90 Hz.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στα 5050 mAh. Σε ό,τι αφορά στη φόρτιση, υπάρχει υποστήριξη ταχύτητας έως και 18 W, αλλά σύμφωνα με το GSMArena στο κουτί θα περιλαμβάνεται φορτιστής 10 W. Στο πλάι υπάρχει αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος και στο κάτω μέρος 3,5 mm headphone jack. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η συσκευή έρχεται με Android 11, παρά το γεγονός ότι το Android 12 έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικούς μήνες. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συσκευή θα είναι έτοιμη για αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό.

Κλείνουμε με την κάμερα, τομέας στον οποίο φαίνεται πως έχει γίνει ένα βήμα προς τα πίσω. Το νέο Nokia G21 διαθέτει κύριο αισθητήρα 50 MP, γεγονός που συνιστά ενδεχομένως μια μικρή αναβάθμιση από τον προκάτοχό του και τα 48 MP που είχε. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αυτό, αφού οι budget αισθητήρες των 50 MP είναι συνήθως μικρότεροι από τους mainstream των 48 MP. Η πραγματική υποβάθμιση, ωστόσο, παρουσιάζεται στην απουσία του ultrawide φακού των 5 MP, με τον κύριο αισθητήρα να συμπληρώνεται μόνο από δύο των 2 MP.

Το Nokia G21 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα 170€ και θα είναι διαθέσιμο σε χρώματα Dusk και Nordic Blue.