Ανακοινώθηκαν επίσημα τα Samsung Galaxy S22 και S22+

Samsung Galaxy S22

Όπως περιμέναμε, η Samsung ανακοίνωσε τα Galaxy S22 και S22+ στα πλαίσια του Unpacked event που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Οι δύο συσκευές μπορεί να μη φτάνουν σε επίπεδο χαρακτηριστικών το Ultra, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς, αλλά δεν παύουν να αποτελούν αξιόλογες επιλογές.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που αξίζει ειδικό σχολιασμό, είναι το μέγεθος. Και οι δύο συσκευές είναι μικρότερες από τους προκατόχους τους, με το απλό μοντέλο ειδικά, να μπορεί να θεωρηθεί αρκετά compact για το επίπεδο που παρουσιάζει ως συσκευή. Οι επιλογές που παρέχονται είναι κοινές και για τα δύο σε ό,τι αφορά στον επεξεργαστή, με άλλες αγορές να τροφοδοτούνται με τον Snapdragon 8 Gen 1 ή με τον Exynos 2200. Και οι δύο αυτοί επεξεργαστές είναι 8-πύρηνοι, με έναν πυρήνα Cortex-X2, τρεις Cortex-A710 και τέσσερις Cortex-A510. Στα της μνήμης, υπάρχουν επιλογές 8 GB μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου ή 8GB μνήμης RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Ένα κομμάτι στο οποίο στάθηκε περισσότερο η εταιρεία κατά την παρουσίαση, ήταν αυτό της κάμερας. Τα Galaxy S22 και S22+ είναι εξοπλισμένα με έναν αισθητήρα 50 MP Samsung GN5, που συνοδεύεται από έναν 13 MP ultrawide χωρίς autofocus και έναν 13 MP με 3x zoom. Στα της selfie κάμερας, διαθέτουν έναν αισθητήρα 10 MP με fixed-focus. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των συσκευών, δόθηκε μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, με τις πίσω κάμερες να υποστηρίζουν Super HDR για εξαιρετική ποιότητα εικόνας, optical image και video stabilisation για σταθερότατες λήψεις και AI που εστιάζει στα σημεία που πρέπει, για να τα αποδώσει όσο καλύτερα μπορεί. Η selfie camera διαθέτει Epic Portrait mode και AI, που μπορούν να απογειώσουν την ποιότητα των φωτογραφιών που λαμβάνει.

https://technoid.gr/tech_/smartphones_/ayto-einai-to-samsung-galaxy-s22-ultra/

Στα της οθόνης, το Galaxy S22 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, που είναι πιο φωτεινή και διαχειρίζεται καλύτερα το ρυθμό ανανέωσής της. Η μέγιστη φωτεινότητά της φτάνει τα 1.300 nits, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται μεταξύ 10 και 120 Hz. Το S22+ από την άλλη, έχει οθόνη 6,6 ιντσών, επίσης Dynamic AMOLED 2X, με το ρυθμό ανανέωσης να κυμαίνεται ανάμεσα στα ίδια όρια με το απλό S22. Η φωτεινότητα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1750 nits.

Η Samsung φέτος έδωσε έμφαση στην ελάττωση της χρήσης του πλαστικού και στις τρεις συσκευές της premium σειράς της. Και τα τρία κινητά καλύπτονται από γυαλί στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα Gorilla Glass Victus+. Το ίδιο υπάρχει για προστασία και στο εμπρός μέρος και γενικότερα όπου υπάρχει γυαλί.

Η μπαταρία του S22 είναι στα 3.700 mAh σε σύγκριση με τα 4.000 mAh που είχε ο προκάτοχός του, με την ταχεία φόρτιση να παραμένει στα 25W. Για το S22+, η μπαταρία είναι μεγαλύτερη από του προκατόχου του, στα 4.500 mAh, με την ταχεία του φόρτιση να φτάνει τα 45W. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απλό μοντέλο έχει Wi-Fi 6, ενώ το “+” έχει Wi-Fi 6E. Οι συσκευές θα έρχονται με εγκατεστημένο το Android 12 και OneUI 4.1.

Samsung Galaxy S22

Τα Samsung Galaxy S22 και S22+ θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στη χώρα μας από τις 11 Μαρτίου. Το S22 θα κοστίζει 899€ για την έκδοση των 128 GB και 949€ για εκείνη των 256 GB, ενώ το S22+ θα είναι στα 1099€ για τα 128 GB και 1149€ για την έκδοση των 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Το πρώτο θα είναι διαθέσιμο σε χρώματα  Black, Pink και Green, ενώ το δεύτερο σε Black, White και Green.