Το 5G modem της Apple θα βασίζεται στην τεχνολογία 3nm της TSMC

Apple

Όπως έγινε γνωστό πριν από κάποιο διάστημα, η Apple έχει δεσμεύσει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της TSMC σε ό,τι αφορά στα chip 3nm. Τα chip που θα προμηθευτεί η εταιρεία, φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα του ενός προϊόντα της.

Εδώ και αρκετό καιρό, έχει επιβεβαιωθεί η πρόθεση του κολοσσού από το Κουπερτίνο να πάψει να εξαρτάται από άλλες εταιρείες ακόμα και για τα 5G modems των συσκευών που παράγει. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει ξεκινήσει, αλλά δεν είναι γνωστό το πότε θα ολοκληρωθεί. Μέχρι να συμβεί αυτό, η συνεργασία της Apple με την Qualcomm για τα 5G modems θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που προέρχονται από το Commercial Times, μέρος των chip 3nm που θα αγοράσει η Apple από την TSMC, είναι πιθανό να προορίζονται για τα 5G modems της πρώτης. Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα προμηθειών, ωστόσο, η παραγωγή μπορεί να καθυστερήσει. Με τα έως τώρα δεδομένα, εκτιμάται ότι τα iPhone 15 θα είναι οι τελευταίες συσκευές της εταιρείας που θα είναι εξοπλισμένες με 5G modem της Qualcomm.

Φυσικά, δεν πρέπει να λησμονούμε την προσπάθεια της Apple να έχει ένα και μοναδικό chip για τη συνδεσιμότητα των συσκευών της. Έτσι, για τα Bluetooth, 5G και Wi-Fi θα χρησιμοποιείται ένα chip, πράγμα που δεν έχουμε ξαναδεί έως τώρα και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε το πώς θα υλοποιηθεί.