Το Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 έχει δευτερεύουσα οθόνη 8 ιντσών

Lenovo ThinkBook Plus Gen 3

Η Lenovo ανακοίνωσε το νέο ThinkBook Plus Gen 3, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Η πρώτη προφανώς είναι η κύρια, των 17,3 ιντσών, αλλά υπάρχει και μια δευτερεύουσα, 8 ιντσών, στο keyboard deck. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα στο παρελθόν, όπως το Asus Zenbook Pro Duo, που είχε τη δεύτερη οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο, στο νέο laptop της Lenovo έχει τοποθετηθεί στο πλάι, δεξιά από το πληκτρολόγιο.

Η κύρια οθόνη είναι wide, με αναλογία 21:10, πράγμα που είναι αρκετά ασυνήθιστο για laptop. Η δεύτερη οθόνη έχει ανάλυση 800×1280 και υποστηρίζει ένα stylus που είναι ενσωματωμένο στο laptop. Η εταιρεία έδειξε κατά την παρουσίαση δύο περιπτώσεις που η μικρή οθόνη παρουσιάζεται ιδιαίτερα χρήσιμη. Πρώτα από όλα μπορείτε να γράψετε σημειώσεις σε αυτή, οι οποίες συγχρονίζονται άμεσα με το OneNote. Αυτό έχει ένα πρόβλημα βέβαια, αφού είναι κατάλληλο μόνο για δεξιόχειρες. Η άλλη χρήση, έχει να κάνει με εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε στη μικρή οθόνη όσο κάνετε κάτι σημαντικό στην κύρια και να τις ανασύρετε χρησιμοποιώντας το stylus. Μπορείτε ακόμα να επεκτείνετε την οποιαδήποτε εφαρμογή έχετε στην κύρια οθόνη, να εμφανίσετε εφαρμογές όπως ένα κομπιουτεράκι ή ακόμα και να κάνετε mirror ένα smartphone.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 3

Το λογισμικό δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο αυτό της Asus, αλλά αυτό ίσως είναι θετικό. Επιπλέον, η Lenovo, δε φαίνεται να θέλει να κάνει τους developers να αναπτύσσουν λειτουργίες ειδικά για το form factor του ThinkBook Plus Gen 3. Όπως ανέφεραν, έχει ήδη πολλές χρήσεις.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το νέο Lenovo ThinkBook Plus Gen 3, είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που ίσως να μην έχουν το budget για τα ακριβά μοντέλα της σειράς ThinkPad. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει το Μάιο και θα ξεκινά από τα $1.399. Σε περίπτωση που η τιμή αυτή σας φαίνεται υψηλή, λάβετε υπόψη ότι για συσκευή με δύο οθόνες, θεωρείται αρκετά προσιτή.

Από άποψης χαρακτηριστικών, το νέο ThinkBook Plus έρχεται με επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς, μέχρι και 32GB RAM και έως και 1TB αποθηκευτικού χώρου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα αναβαθμίσεις για άλλα μοντέλα της σειράς, που θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο. Πρόκειται για τα ThinkBook 13X Gen 2, the ThinkBook 14 Gen 4 Plus i και ThinkBook 16 Gen 4 Plus i. Οι τιμές τους θα ξεκινούν από τα $1.099, $839 και $859, αντίστοιχα. Όλα τους θα έχουν επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς, ενώ το ThinkBook 13X έρχεται με προαιρετικό mat ασύρματης φόρτισης, που μπορεί να φορτίσει και μια συμβατή φορητή συσκευή παράλληλα. Τέλος, τα ThinkBook 14 and ThinkBook 16 έχουν πιο λεπτό σχεδιασμό από τους προκατόχους τους, οθόνες με αναλογία 16:10 και μεγαλύτερα γυάλινα touchpads.